Blog: Tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Trend: vakantie met 3 generaties

Trend: vakantie met 3 generaties

Een belangrijke trend is dat we tijdens de vakantie echt tijd willen hebben voor onze familie. Multigeneration travel is in opkomst: vakantie met niet alleen het eigen gezin, maar ook met broers, zussen, opa, oma en kleinkinderen. Het hele jaar door zijn we druk en als we vrij zijn, dan willen we die tijd doorbrengen met mensen die dicht bij ons staan.

Lees meer

24 argumenten om een open huis te bezoeken

Een open huis of open dag wordt door de makelaar of projectontwikkelaar georganiseerd om een vakantiewoning of een nieuw project bekend te maken bij een groot publiek.  

Voor jou als belangstellende is het een manier om te ontdekken of deze woning of dit project aan jouw wensen en eisen voldoet. Maar er zijn meer argumenten te bedenken:

Lees meer

Permanent wonen in je vakantiewoning?

Permanente bewoning van een recreatiewoning: het mag niet in Nederland en er bestaan een heleboel misverstanden over. Sommige mensen denken dat het toegestaan wordt als je een paar weken per jaar weg bent, als je een postbus ergens huurt. Of als je bij je kinderen staat ingeschreven. Ook als je gaat overwinteren in Spanje en “maar” een half jaar in je vakantiewoning verblijft is dat jouw formele adres, dus jouw hoofdwoonverblijf, dus woon je permanent in een recreatiewoning.

Lees meer

Vakantiewoning en hypotheek

Banken zijn niet meer zo gul met het verstrekken van hypotheken. De normen zijn aangescherpt en de regels strenger. Vooral voor een tweede woning is het niet altijd gemakkelijk om een hypotheek te krijgen.

Lees meer

Ter Zake tweede huis

In tijden van bloeiende economie en historisch lage spaarrente gaan steeds meer mensen op zoek naar

Lees meer

Ik ben op zoek naar...

Iedereen die spaargeld heeft, een erfenis krijgt of lijfrente die vrij komt, zal vroeg of laten moeten bedenken wat hij met zijn geld gaat doen. 

Lees meer

Vakantiewoning en de fiscus

Wat weet u eigenlijk van de fiscale zaken die horen bij de koop van een vakantiewoning?  
Uiteraard is uw persoonlijke situatie en de wijze van

Lees meer

Beleggen in een duurzame vakantie

Vandaag in het FD:

Beleggen in een duurzame vakantie

Huib Koel, zaterdag 11 juni 2016

Advertenties voor vakantieparken en dito beurzen trekken veel gegadigden. Een eigen onderkomen in een aantrekkelijk vakantiegebied blijft aanlokkelijk.

Lees meer

Rendement vakantiewoningen

Rendement vakantiewoningen te veel bekeken op korte termijn
Gepubliceerd op Pretwerk.nl  29 FEBRUARI 2016

In januari publiceerde De Telegraaf een artikel met als kop ‘Vakantiehuis vaak domper’. Enkele beleggers, met tegenvallende resultaten, schetsten een beeld van een markt met mooie beloften, maar nauwelijks rendement.

Lees meer

Meer interesse in tweede woning

Bezit van recreatiewoning wint sterk aan populariteit

De vraag naar recreatiewoningen neemt sterk toe. Door de lage rentestand is het vakantiehuis als belegging weer populair. De voorraad recreatiewoningen is in de afgelopen 10 jaar met ongeveer 15 procent toegenomen. Dit blijkt uit een rapport van het Bureau Stedelijke Planning,

Lees meer

Op zoek naar de "woningklik"

Hoe maakt je een keuze welke vakantiewoningen je wilt bezichtigen?

Internet
Als je op internet een aantal vakantiewoningen hebt gevonden, die wellicht interessant zijn om te bekijken, is het slim om ook te ontdekken of het park je aanspreekt.

Trek er op uit!
Ik raad je aan eens een bezoek aan een paar parken te brengen. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden om een huis te huren en laat je informeren over activiteiten op het park en uitjes in de omgeving. Kun je gelijk ervaren of je vriendelijk en hulpvaardig te woord wordt gestaan!

Lees meer

Goede voornemens...

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben we allerlei goede voornemens, die we over een maand weer vergeten zijn. We maken plannen, die we niet uitvoeren. We hebben fantastische ideeën, waar we niets mee doen. Voordat je het weet, ga je verder zoals je in 2018 geëindigd bent. Is dat verkeerd dan? Nee hoor, daar is niets mis mee. Maar reflectie hoort nu eenmaal bij de jaarovergang en goede voornemens dus ook. Ik zou zeggen zet de goede dingen voort, verbeter wat nodig is en geniet van dit nieuwe jaar! Ben  je van plan om een vakantiewoning te kopen, maar twijfel je nog? 

Ik geef je 5 topredenen om nu een vakantiewoning te kopen!

Lees meer

Kan Oma's kastje echt niet meer

Hoe belangrijk vinden we het interieur van een vakantiewoning? Niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een vakantiehuis.

Lees meer

Bezint eer ge begint

U denkt er wel eens aan om een vakantiehuis te kopen. Omdat u mensen kent die enthousiaste verhalen vertellen over hun vakantiewoning of

Lees meer

Rendement op uw vakantiewoning

Als u van plan bent om uw vakantiewoning te verhuren, wilt u vooraf een idee hebben van het te behalen rendement. Je hoort vaak mooie verhalen

Lees meer

Gisteren de uitzending van Radar gezien?

De markt van recreatiewoningen ligt onder vuur. In januari publiceerde de Telegraaf een artikel met als kop “vakantiehuis vaak domper”. In februari plaatste Pretwerk.nl een artikel, waarin hoge rendementsbeloften kritisch onder de loep genomen en genuanceerd worden.
En gisteren de uitzending van Radar, waarin kopers van Europarcs en Droomparken vertelden over hun negatieve ervaringen. Jammer dat partijen als Europarcs en Droomparken de markt van recreatiewoningen in een negatief daglicht stellen.

Lees meer

Gegarandeerd rendement op je vakantiewoning

Hoe werkt dat? Geplaatst door IEXGeld 

Image and video hosting by TinyPic 

Lees meer

"Een eigen vakantiehuis, een plek onder de zon..."

Goede investering
Er wordt veel over geschreven: Als je geld op je spaarrekening hebt staan, krijg je daar erg weinig rente over. De rente op spaarrekeningen is nog nooit zo laag geweest, dus wordt je aangespoord om je centen slimmer te beleggen, bijvoorbeeld door te investeren in een vakantiewoning, die je dan kunt verhuren.

Ik ben de laatste om te zeggen dat dat geen goede investering is, maar waarom wordt daar zo de nadruk op gelegd? Alsof je een recreatiewoning alleen op voor zakelijke doeleinden mag kopen! Alsof het alleen maar een verantwoorde aankoop mag zijn. Alsof je je geld alleen maar verstandig mag gebruiken.

Lees meer

WOZ-waarde versus marktwaarde

Wanneer je je droomhuis gevonden hebt, heb je geen idee of de vraagprijs een reële is. Je bent helemaal verliefd op het huis, maar je wilt niet teveel betalen. Potentiële kopers gaan dan uitzoeken wat de WOZ-waarde is om een uitgangspunt te hebben voor de onderhandelingen, maar is dat terecht?

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De gemeente stelt voor ieder huis jaarlijks de WOZ-waarde vast en gebruikt de waarde om de hoogte te bepalen van de OZB-heffing (Onroerende Zaak Belasting). 

Lees meer

Ons veelzijdig aanbod: selectie op gebruik

Ons veelzijdige aanbod vakantiewoningen, verdeeld in de categorieën Eigen gebruik, Combinatie, Belegging en Projectontwikkeling. Zo kun je snel zien wat we te bieden hebben. Als je op de onderstreepte tekst klikt, krijg je meer info.

Vakantiehuis voor jezelf:

Lees meer

Goed voornemen: investeren in geluk!

De media staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is zo laag, dat je iets anders met je geld moet doen. En dan vooral iets verstandigs. Er is veel voor te zeggen. Als je een goed gevulde spaarrekening hebt, een lijfrentepolis komt vrij,

Lees meer

Is Drenthe Hip & Happening?

De provincie Drenthe heeft samen met het Recreatieschap Drenthe een onderzoek laten uitvoeren naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie. 

Lees meer

Komkommertijd of breaking news?

Vorige week berichten alle media over de verkoop van vakantiehuizen. Aanleiding was het jaarlijkse rapport van de NVM over de recreatiewoningmarkt.

Lees meer

7 tips voor het onderhandelen

Je hebt je droomhuis gevonden. Je weet het zeker: dit moet het worden. Het spel van onderhandelen kan beginnen! Maar hoe pak je dat aan? 

Lees meer

Vakantiewoning en het nieuwe werken

De aanhoudend lage rente zorgt ervoor dat meer mensen de blik op vastgoed richten. Een tweede woning als investering is immers een uitstekend

Lees meer

Investeren of genieten?

De media staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is zo laag, dat je iets anders met je geld moet doen. En dan vooral iets verstandigs.

Lees meer

Vakantiewoningen en BTW

De verkoop van onroerende zaken is in principe vrijgesteld van omzetbelasting. Dit is alleen anders als er sprake is van de verkoop van een nieuw vervaardigd onroerend goed (levering voor of uiterlijk twee jaren na datum eerste ingebruikname). Koper en verkoper kunnen echter wel kiezen (fiscale term: opteren) voor btw-belaste levering. Dit doet zich vaak voor als er sprake is van een btw-pand waarvoor de herzieningstermijn van 10 jaar nog loopt.

Lees meer

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!