Blog: Tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Verhuurwoning kopen voor eigen gebruik, kan dat?

Je bent op zoek naar een recreatiewoning. Niet als belegging, maar om lekker zelf van te genieten. Je begint je te oriënteren en ontdekt een paar mooie kansen. Misschien zit jouw droomhuis er wel tussen...

Bezichtiging plannen

Dan ga je een bezichtiging bij de verkopend makelaar inplannen.

Lees meer

Antwoorden op veel gestelde vragen (1)

 

Ik dacht dat in deze periode mensen met heel andere dingen bezig zouden zijn dan met recreatiewoningen, 

Lees meer

Permanent wonen in je vakantiehuis?

Vorige week lieten twee Tweede Kamerleden van D66 en de VVD een proefballonnetje op met de stelling: legaliseer wonen op vakantieparken zonder toekomst. Het kwam volledig uit de lucht vallen Er volgden veel positieve reacties. Velen zagen zich al in hun vakantiehuis wonen. De voorwaarden zijn echter niet veranderd: de beslissingsbevoegdheid ligt nog steeds bij de gemeenten en die trekken er nog niet hard aan. 

Lees meer

Welk rendement wil jij op jouw vakantiewoning?

 

Zoek je een vakantiewoning als belegging? Niet om zelf te verblijven, maar puur om te verhuren? Je bent dan natuurlijk benieuwd naar het rendement dat je kunt halen.

Lees meer

46 Redenen om (g)een vakantiehuis te kopen


Ben je op zoek naar een vakantiewoning? Om lekker zelf van te genieten of als belegging? 

Lees meer

Trend: vakantie met 3 generaties

Een belangrijke trend is dat we tijdens de vakantie echt tijd willen hebben voor onze familie. Multigeneration travel is in opkomst: vakantie met niet alleen het eigen gezin, maar ook met broers, zussen, opa, oma en kleinkinderen. Het hele jaar door zijn we druk en als we vrij zijn, dan willen we die tijd doorbrengen met mensen die dicht bij ons staan.

 

In ons dagelijks leven onderhouden we steeds meer contacten via social media,

Lees meer

24 argumenten om een open huis te bezoeken 

Een open huis of open dag wordt  georganiseerd om een vakantiewoning of een nieuw project bekend te maken bij een groot publiek.  Voor jou als belangstellende is het een manier om te ontdekken of deze woning of dit project aan jouw wensen en eisen voldoet. Maar er zijn meer argumenten te bedenken:

Lees meer

Permanent wonen in je vakantiehuis? 

Permanente bewoning van een recreatiewoning: het mag niet in Nederland en er bestaan een heleboel misverstanden over. Sommige mensen denken dat het toegestaan wordt als je een paar weken per jaar weg bent, als je een postbus ergens huurt. Of als je bij je kinderen staat ingeschreven. Ook als je gaat overwinteren in Spanje en “maar” een half jaar in je vakantiewoning verblijft is dat jouw formele adres, dus jouw hoofdwoonverblijf. 

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Lees meer

Forensenbelasting: Wat is het en voor wie?

Een forens is iemand die dagelijks reist tussen de woonplaats en de plaats waar hij of zij werkt. 

Lees meer

5 goede redenen om een vakantiehuis te kopen!

Gaat 2018 het jaar worden waarin jij jouw eigen vakantiehuis koopt?

En ben je er al uit of dat in Nederland of in het buitenland wordt?

Lees meer

Back to basic (maar dan super de luxe)

Vorige week kreeg ik een rondleiding op een nieuw project, waar modelwoningen in aanbouw zijn.

Lees meer

Ontdekkingstocht in de regio

Met de vakantie achter de rug vragen mensen zich af hoe het zou zijn als ze hun eigen vakantiehuis hebben i.p.v. er een te huren. 

Lees meer

Met een vakantiehuis de wereld aan  je voeten!

De voorstanders van een eigen vakantiehuis vinden het erg prettig dat ze niet steeds weer een koffer in hoeven pakken als ze een weekend weg willen. Kleding, toiletspullen en bijvoorbeeld kruiden kun je laten staan in je vakantiehuis. 

Lees meer

Ontdek de vrijheid van je eigen vakantiehuis

Vakantiewoning in eigen land
Als je een vakantiehuis in Nederland hebt, kun je lekker elk weekend onthaasten

Lees meer

24 argumenten om een open huis te bezoeken

Een open huis of open dag wordt door de makelaar of projectontwikkelaar georganiseerd om een vakantiewoning of een nieuw project bekend te maken bij een groot publiek.  

Lees meer

Vakantiewoning en energielabel


Sinds 1 januari 2015 moeten vrijwel alle woningen bij verhuur, verkoop en oplevering een energielabel hebben. Bij verkoop van het huis ben je verplicht een definitief energielabel beschikbaar te stellen aan de koper.

Lees meer

Verschil tussen WOZ-waarde en marktwaarde

Lees meer

Voel je thuis in je vakantiehuis

Hoe belangrijk vinden we het interieur van een vakantiewoning? Wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een vakantiehuis. Toch niet onbelangrijk: Kan het interieur de doorslag geven om wel of niet te kopen?

Lees meer

Durf te investeren in geluk!

Je hoort het overal, de woningmarkt trekt weer aan. In de grote steden wordt regelmatig boven de vraagprijs geboden en worden woningen in no time verkocht.

Lees meer

6 Tips om goed te onderhandelen

Je hebt je droomhuis gevonden. Je weet het zeker: dit moet het worden. Het spel van onderhandelen kan beginnen! Maar hoe pak je dat aan? 

Lees meer

Op zoek naar de "woningklik"

Hoe maakt je een keuze welke vakantiewoningen je wilt bezichtigen?

Internet
Als je op internet een aantal vakantiewoningen hebt gevonden, die wellicht interessant zijn om te bekijken, is het slim om ook te ontdekken of het park je aanspreekt.

Trek er op uit!
Ik raad je aan eens een bezoek aan een paar parken te brengen. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden om een huis te huren en laat je informeren over activiteiten op het park en uitjes in de omgeving. Kun je gelijk ervaren of je vriendelijk en hulpvaardig te woord wordt gestaan!

Lees meer

Goede voornemens... 

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben we allerlei goede voornemens, die we over een maand weer vergeten zijn. We maken plannen, die we niet uitvoeren. We hebben fantastische ideeën, waar we niets mee doen. Voordat je het weet, ga je verder zoals je in 2018 geëindigd bent. Is dat verkeerd dan? Nee hoor, daar is niets mis mee. Maar reflectie hoort nu eenmaal bij de jaarovergang en goede voornemens dus ook. Ik zou zeggen zet de goede dingen voort, verbeter wat nodig is en geniet van dit nieuwe jaar! Ben  je van plan om een vakantiewoning te kopen, maar twijfel je nog? 
Ik geef je 5 topredenen om nu een vakantiewoning te kopen!

Lees meer

9 Goede redenen om een vakantiehuis te kopen

 Als je een eigen vakantiehuis hebt, kun je veel en vaak genieten van het vakantiegevoel. 

Lees meer

Ons veelzijdig aanbod: selectie op gebruik

Ons veelzijdige aanbod vakantiewoningen, verdeeld in de categorieën Eigen gebruik, Combinatie, Belegging en Projectontwikkeling. Zo kun je snel zien wat we te bieden hebben. Als je op de onderstreepte tekst klikt, krijg je meer info.

Vakantiehuis voor jezelf:

Lees meer

Goed voornemen: investeren in geluk!

De media staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is zo laag, dat je iets anders met je geld moet doen. En dan vooral iets verstandigs. Er is veel voor te zeggen. Als je een goed gevulde spaarrekening hebt, een lijfrentepolis komt vrij,

Lees meer

Is Drenthe Hip & Happening?

De provincie Drenthe heeft samen met het Recreatieschap Drenthe een onderzoek uitgevoerd naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie. De resultaten zij nu bekend: Het blijkt dat Drenthe best vitaal is, maar niet bepaald hip. 

Lees meer

Komkommertijd of breaking news?

Vorige week berichten alle media over de verkoop van vakantiehuizen. Aanleiding was het jaarlijkse rapport van de NVM over de recreatiewoningmarkt.

Lees meer

Vakantiehuis: investering of tweede thuis?

Iedereen wil lekker leven, geen zorgen, geen stress. Helaas zit de wereld zo niet in elkaar. Een manier om je leven te veraangenamen is een tweede huis.

Lees meer

Kan Oma's kastje echt niet meer?

Hoe belangrijk vinden we het interieur van een vakantiewoning? Niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een vakantiehuis. Toch niet onbelangrijk: Kan het interieur de doorslag geven om te kopen? 

Lees meer

4 Redenen om een vakantiehuis in Nederland te kopen

Een aantal jaren geleden kochten Nederlanders 

Lees meer

Antwoorden op veel gestelde vragen (2)

Er is veel behoefte aan informatie rondom de aankoop van vakantiewoningen. In dit blog geef ik antwoord op vragen die ik vaak krijg.

 

Lees meer

Buitengewoon BuitenLeven

BuitenLeven Recreatiemakelaar geeft eens in de drie weken een online magazine uit met tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning. Heb je je nog maar net aangemeld voor Buitengewoon BuitenLeven? Dan heb je een aantal interessante artikelen gemist. Daarom vind je op deze pagina het overzicht van het afgelopen jaar. Klik op de link en de bijbehorende pagina opent direct in een nieuw scherm. 

Lees meer

Kleine Ondernemersregeling vanaf 2020: een fiscale valkuil

Situatie tot en met 2019:

De kleine ondernemersregeling staat open voor BTW-ondernemers/natuurlijke personen die in Nederland wonen of gevestigd zijn.
 

Lees meer

Vakantiehuis en belastingen

Wat weet jij eigenlijk van de fiscale zaken die horen bij de koop van een vakantiewoning?


Jouw persoonlijke situatie en de wijze van gebruik van de vakantiewoning zijn van belang bij de vraag wat de fiscale gevolgen van de koop van een vakantiehuis in Nederland zijn. 

Lees meer

Unieke buitenkans in Rheezerveen

Enige tijd geleden heb ik een uniek plekje in Rheezerveen in verkoop genomen: een kavel van ongeveer 1.200 m2 helemaal achteraan op een park waar de huidige eigenaar een waar paradijsje van gemaakt heeft.

Lees meer

"Een eigen vakantiehuis, een plek onder de zon..."

Goede investering
Er wordt veel over geschreven: Als je geld op je spaarrekening hebt staan, krijg je daar erg weinig rente over. De rente op spaarrekeningen is nog nooit zo laag geweest, dus wordt je aangespoord om je centen slimmer te beleggen, bijvoorbeeld door te investeren in een vakantiewoning, die je dan kunt verhuren. Ik ben de laatste om te zeggen dat dat geen goede investering is, maar waarom wordt daar zo de nadruk op gelegd? Alsof je een recreatiewoning alleen op voor zakelijke doeleinden mag kopen! Alsof het alleen maar een verantwoorde aankoop mag zijn. Alsof je je geld alleen maar verstandig mag gebruiken.

Lees meer

WOZ-waarde versus marktwaarde

Wanneer je je droomhuis gevonden hebt, heb je geen idee of de vraagprijs een reële is. Je bent helemaal verliefd op het huis, maar je wilt niet teveel betalen. Potentiële kopers gaan dan uitzoeken wat de WOZ-waarde is om een uitgangspunt te hebben voor de onderhandelingen, maar is dat terecht?

Wat is de WOZ-waarde?

WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De gemeente stelt voor ieder huis jaarlijks de WOZ-waarde vast en gebruikt de waarde om de hoogte te bepalen van de OZB-heffing (Onroerende Zaak Belasting). 

Lees meer

Vakantiewoning en hypotheek

 

Banken zijn niet meer zo gul met het verstrekken van hypotheken. De normen zijn aangescherpt en de regels strenger. Vooral voor een tweede woning is het niet altijd gemakkelijk om een hypotheek te krijgen. Er zijn zeker nog wel mogelijkheden maar ook een aantal voorwaarden. Je kunt bij een aantal banken een hypotheek afsluiten voor een recreatiewoning, de Recreatiehypotheek.

Lees meer

Op zoek naar jouw ideale vakantiehuis

Je hebt het al vaker gedacht: Als ik nou eens een vakantiehuis ga kopen? Je surft eens wat op internet, vraagt hier en daar informatie aan en

Lees meer

5 topredenen om een vakantiehuis te kopen 

Gaat je hart sneller kloppen wanneer je aan een vakantiehuis denkt? Een chalet in de Ardennen, helemaal van jou alleen?

Lees meer

Ter Zake tweede huis

In tijden van bloeiende economie en historisch lage spaarrente gaan steeds meer mensen op zoek naar

Lees meer

Ik ben op zoek naar...

Iedereen die spaargeld heeft, een erfenis krijgt of lijfrente die vrij komt, zal vroeg of laten moeten bedenken wat hij met zijn geld gaat doen. 

Lees meer

Vakantiehuis en grond: eigendom of (erf)pacht?

Als je een vakantiehuis koopt, wordt je niet altijd automatisch eigenaar van de grond. 

Lees meer

Vakantiewoning en het nieuwe werken

De aanhoudend lage rente zorgt ervoor dat meer mensen de blik op vastgoed richten. 

Lees meer

Bezint eer ge begint

U denkt er wel eens aan om een vakantiehuis te kopen. Omdat u mensen kent die enthousiaste verhalen vertellen over hun vakantiewoning of misschien wel om iets leukers

Lees meer

  • 1
  • 2

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!