WOZ-waarde versus marktwaarde

WOZ-waarde versus marktwaarde

Wanneer je je droomhuis gevonden hebt, heb je geen idee of de vraagprijs een reële is. Je bent helemaal verliefd op het huis, maar je wilt niet teveel betalen. Potentiële kopers gaan dan uitzoeken wat de WOZ-waarde is om een uitgangspunt te hebben voor de onderhandelingen, maar is dat terecht?

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De gemeente stelt voor ieder huis jaarlijks de WOZ-waarde vast en gebruikt de waarde om de hoogte te bepalen van de OZB-heffing (Onroerende Zaak Belasting). 

Lees meer

Bloemencorso Sint Jansklooster

Kun jij ook zo genieten van bloemen?

Bloemen houden van mensen, was ooit een reclameslogan. Als jij ook van bloemen houdt, mag je dit niet missen: het Bloemencorso in Sint Jansklooster.

Lees meer

Ons veelzijdig aanbod: selectie op gebruik

Ons veelzijdige aanbod vakantiewoningen, verdeeld in de categorieën Eigen gebruik, Combinatie, Belegging en Projectontwikkeling. Zo kun je snel zien wat we te bieden hebben. Als je op de onderstreepte tekst klikt, krijg je meer info.

Vakantiehuis voor jezelf:

Lees meer

Ter Zake tweede huis

In tijden van bloeiende economie en historisch lage spaarrente gaan steeds meer mensen op zoek naar

Lees meer

Ik ben op zoek naar...

Iedereen die spaargeld heeft, een erfenis krijgt of lijfrente die vrij komt, zal vroeg of laten moeten bedenken wat hij met zijn geld gaat doen. 

Lees meer

En dan is er die klik....

Als je op internet een aantal vakantiewoningen hebt gevonden, die interessant genoeg zijn om te bekijken, is het slim om ook te ontdekken 

Lees meer

Trend: vakantie met 3 generaties

Een belangrijke trend is dat we tijdens de vakantie echt tijd willen hebben voor onze familie. Multigeneration travel is in opkomst:

Lees meer

Vakantiewoning en de fiscus

Wat weet u eigenlijk van de fiscale zaken die horen bij de koop van een vakantiewoning?  
Uiteraard is uw persoonlijke situatie en de wijze van

Lees meer

Beleggen in een duurzame vakantie

Vandaag in het FD:

Beleggen in een duurzame vakantie

Huib Koel, zaterdag 11 juni 2016

Advertenties voor vakantieparken en dito beurzen trekken veel gegadigden. Een eigen onderkomen in een aantrekkelijk vakantiegebied blijft aanlokkelijk.

Lees meer

Rendement vakantiewoningen

Rendement vakantiewoningen te veel bekeken op korte termijn
Gepubliceerd op Pretwerk.nl  29 FEBRUARI 2016

In januari publiceerde De Telegraaf een artikel met als kop ‘Vakantiehuis vaak domper’. Enkele beleggers, met tegenvallende resultaten, schetsten een beeld van een markt met mooie beloften, maar nauwelijks rendement.

Lees meer

Meer interesse in tweede woning

Bezit van recreatiewoning wint sterk aan populariteit

De vraag naar recreatiewoningen neemt sterk toe. Door de lage rentestand is het vakantiehuis als belegging weer populair. De voorraad recreatiewoningen is in de afgelopen 10 jaar met ongeveer 15 procent toegenomen. Dit blijkt uit een rapport van het Bureau Stedelijke Planning,

Lees meer

Permanent wonen in je vakantiewoning?

Permanente bewoning van een recreatiewoning: het mag niet in Nederland en er bestaan een heleboel misverstanden over. Sommige mensen denken dat het toegestaan wordt als je een paar weken per jaar weg bent, als je een postbus ergens huurt. Of als je bij je kinderen staat ingeschreven. Ook als je gaat overwinteren in Spanje en “maar” een half jaar in je vakantiewoning verblijft is dat jouw formele adres, dus jouw hoofdwoonverblijf, dus woon je permanent in een recreatiewoning.

Lees meer

Vakantiewoning en hypotheek

Banken zijn niet meer zo gul met het verstrekken van hypotheken. De normen zijn aangescherpt en de regels strenger. Vooral voor een tweede woning is het niet altijd gemakkelijk om een hypotheek te krijgen.

Lees meer

Goed voornemen: investeren in geluk!

De media staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is zo laag, dat je iets anders met je geld moet doen. En dan vooral iets verstandigs. Er is veel voor te zeggen. Als je een goed gevulde spaarrekening hebt, een lijfrentepolis komt vrij,

Lees meer

Vakantiewoning en het nieuwe werken

De aanhoudend lage rente zorgt ervoor dat meer mensen de blik op vastgoed richten. Een tweede woning als investering is immers een uitstekend

Lees meer

Bezint eer ge begint

U denkt er wel eens aan om een vakantiehuis te kopen. Omdat u mensen kent die enthousiaste verhalen vertellen over hun vakantiewoning of

Lees meer

Rendement op uw vakantiewoning

Als u van plan bent om uw vakantiewoning te verhuren, wilt u vooraf een idee hebben van het te behalen rendement. Je hoort vaak mooie verhalen

Lees meer

Gisteren de uitzending van Radar gezien?

De markt van recreatiewoningen ligt onder vuur. In januari publiceerde de Telegraaf een artikel met als kop “vakantiehuis vaak domper”. In februari plaatste Pretwerk.nl een artikel, waarin hoge rendementsbeloften kritisch onder de loep genomen en genuanceerd worden.
En gisteren de uitzending van Radar, waarin kopers van Europarcs en Droomparken vertelden over hun negatieve ervaringen. Jammer dat partijen als Europarcs en Droomparken de markt van recreatiewoningen in een negatief daglicht stellen.

Lees meer

Gegarandeerd rendement op je vakantiewoning

Hoe werkt dat? Geplaatst door IEXGeld 

Image and video hosting by TinyPic 

Lees meer

Een eindejaarsgroet

Ik hoop dat 2018 voor jullie een jaar wordt met veel waardevolle momenten, waarop je dierbare vrienden en familie in een ontspannen sfeer kunt ontmoeten om samen te genieten van de goede dingen des levens:

Lees meer

Is Drenthe Hip & Happening?

De provincie Drenthe heeft samen met het Recreatieschap Drenthe een onderzoek laten uitvoeren naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie. 

Lees meer

Komkommertijd of breaking news?

Vorige week berichten alle media over de verkoop van vakantiehuizen. Aanleiding was het jaarlijkse rapport van de NVM over de recreatiewoningmarkt.

Lees meer

7 tips voor het onderhandelen

Je hebt je droomhuis gevonden. Je weet het zeker: dit moet het worden. Het spel van onderhandelen kan beginnen! Maar hoe pak je dat aan? 

Lees meer

Kan Oma's kastje echt niet meer

Hoe belangrijk vinden we het interieur van een vakantiewoning? Niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een vakantiehuis.

Lees meer

Investeren of genieten?

De media staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is zo laag, dat je iets anders met je geld moet doen. En dan vooral iets verstandigs.

Lees meer

Vakantiewoningen en BTW

De verkoop van onroerende zaken is in principe vrijgesteld van omzetbelasting. Dit is alleen anders als er sprake is van de verkoop van een nieuw vervaardigd onroerend goed (levering voor of uiterlijk twee jaren na datum eerste ingebruikname). Koper en verkoper kunnen echter wel kiezen (fiscale term: opteren) voor btw-belaste levering. Dit doet zich vaak voor als er sprake is van een btw-pand waarvoor de herzieningstermijn van 10 jaar nog loopt.

Lees meer

  • 1
  • 2

Download gratis het eBook

Je weet niet waar en hoe je moet beginnen met je zoektocht naar het ideale vakantiehuis?
Met dit eBook ga je stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!