Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Recreatiewoningen op Funda: tips voor jouw zoektocht

Start je zoektocht op Funda

Het begin van je zoektocht is het moeilijkste: bedenken wat je zoekt, waar en wat je budget is. Vooral het wat en waar is niet altijd eenvoudig. Een zoekopdracht naar een recreatiewoning op Funda is dan een goede start. Deze service van Funda is gratis en je krijgt het nieuwe aanbod automatisch in je mailbox. De meeste makelaars plaatsen hun aanbod van recreatiewoningen op Funda, dus hiermee krijg je toegang tot het grootste aanbod.

Zoekcriteria recreatiewoning op Funda

Je hebt waarschijnlijk wel een idee waar je wilt ontspannen in je eigen recreatiewoning, maar wellicht zijn er plekken die heel mooi zijn, maar waar je geen weet van hebt. En het huis zelf? Ook hier zijn meer mogelijkheden dan je waarschijnlijk kent. Daarom kun je het beste zo breed mogelijk starten bij het zoeken van een recreatiewoning op Funda. Kies een groot zoekgebied, neem een plaats die centraal in het zoekgebied ligt en kies een aantal kilometers rondom. Bij teveel aanbod kun je later de cirkel verkleinen.

Wensen en eisen recreatiewoning

Definieer je eisen/wensen ten aanzien van de recreatiewoning op Funda in het begin niet te specifiek. De zoekfunctie van Funda is gebaseerd op de ingevoerde gegevens van de verkopende makelaar. Als er bijvoorbeeld een recreatiewoning is met 2 slaapkamers is en de mogelijkheid om een derde slaapkamer te creëren, staat dat in de tekst. De makelaar heeft waarschijnlijk 2 slaapkamers ingevoerd. Als jij een filter instelt op minimaal 3 slaapkamers, heb je kans dat je je droomhuis misloopt. Of als je minimale woonoppervlakte of kaveloppervlakte invult en er is een woning die een paar vierkante meters minder heeft, maar wel heel leuk is, dan loop je die ook mis. Ook hier geldt dat je de zoekcriteria voor een recreatiewoning op Funda altijd aan kunt passen als je teveel aanbod in je mailbox krijgt.

Tips voor zoeken recreatiewoning op Funda

  • Stel een minimumprijs is en filter garageboxen uit.
  • Vink “beschikbaar” aan.
  • Vul het aantal gewenste kamers in.
  • Filter alleen op het echt nodige.
  • Gebruik een specifiek zoekwoord.
  • Check het laatste aanbod.
  • Bewaar je zoekopdrachten.
  • Stel je pushmeldingen in.

Handleiding ‘zoektocht naar een recreatiewoning op Funda’

Download de gratis handleiding om jouw zoektocht naar een recreatiewoning op Funda te starten. Neem ook eens een kijkje bij ons aanbodWellicht heb je jouw ideale vakantiehuis dan al gevonden! Hebben wij jouw ideale vakantiehuis niet in verkoop? Wij helpen je graag bij het zoeken en vinden.

Download hier de gratis handleiding

Wellicht ook interessant

Blogs over gerelateerde onderwerpen