Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Is Drenthe Hip & Happening?

De provincie Drenthe heeft samen met het Recreatieschap Drenthe een onderzoek uitgevoerd naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie. De resultaten zij nu bekend: Het blijkt dat Drenthe best vitaal is, maar niet bepaald hip. 

Wordt Drenthe Hip & Happening? Ja, als het aan de provincie en het recreatieschap ligt, wel! De provincie Drenthe wil dé vrijetijdsprovincie van Nederland worden.
Dat klinkt nogal ambitieus en dat is het ook. Maar ze pakken het serieus aan: om te inventariseren hoe het er eigenlijk voor staat met de verblijfsrecreatie in Drenthe is een onderzoek uitgevoerd door ZKA Leisure Consultancy.

De volgende fase in dit proces is dat gemeenten, recreatiesector en provincie samen gaan kijken naar de kansen (bedrijven stimuleren tot excelleren) en de uitdagingen (bedrijven veranderen waar nodig). Doel is om te werken naar een gezamenlijk plan van aanpak voor de verblijfsrecreatiesector, waarbij gemeenten en provincie samen met de vakantieparken en grotere campings kijken naar ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.

Vooral productvernieuwing en het aanboren van nieuwe markten krijgen veel aandacht. Wat dacht je van stoere oer-natuur? Stoer en rauw met de melancholie en drang naar vrijheid van de Drentse Blues. Daarmee trek je actieve gasten die gericht zijn op ontdekken en inspireren. Zodat Drenthe de hipste provincie van Nederland wordt, waar je minimaal eens in je leven geweest moet zijn!

Wil je een vakantiehuis kopen in de bijna hipste provincie van Nederland?
Bekijk het huidige aanbod!