Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.
Waarom een vakantiehuis in Nederland? - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Vakantiehuis kopen in Nederland: 5 redenen

21 januari 2018

Waarom een vakantiehuis in Nederland kopen?

Een aantal jaren geleden kochten Nederlanders vaak een tweede huis in Frankrijk of Spanje. Velen zijn daar ook weer van terug gekomen: de afstand is te groot, we gaan niet vaak genoeg, de kleinkinderen zien we niet zo vaak, we spreken de taal niet… Als je nog niet toe bent aan overwinteren, is de keuze voor een tweede huis in Nederland zo gek nog niet. Een eigen vakantiehuis in Nederland heeft zo zijn voordelen.

Ik geef je 5 goede redenen om in Nederland een vakantiehuis te kopen.

1. Makkelijk te bereiken

Even onthaasten wanneer je maar wilt. Dat kan als je een vakantiehuis in Nederland koopt. Er hoeft niet van alles gepland te worden. Dat alleen al geeft een relaxed gevoel! Door de relatief korte afstand kun je spontaan besluiten er even tussen uit te gaan. Als de weervoorspellingen voor het weekend goed zijn, stap je op donderdagavond of vrijdagmiddag in je auto en binnen 2 uur ben je op een plek waar je even helemaal niks meer hoeft. Thuis ligt er altijd werk op je te wachten en in je vakantiehuis kun je écht relaxen. Heerlijk uitrusten en bijtanken: Je komt als herboren thuis.

En je hoeft tegenwoordig ook niet meer in te boeten op luxe: De “vakantiehuisjes”, zoals ze nog door veel mensen genoemd worden, zijn intussen volwaardige woningen geworden met alle luxe die daar bij hoort. Sommige vakantiewoningen hebben zelfs een sauna en een open haard!

2. Keuze in landschap

Nederland is een veelzijdig landje. De grote afwisseling in landschappen maakt het land zo aantrekkelijk. De bossen en heidevelden, waar je uren kunt wandelen of fietsen zonder andere mensen tegen te komen. Een weldadige rust neemt bezit van je: je bent één met de natuur en hoort alleen de vogels fluiten.

De watersportliefhebbers kunnen zich uitleven op de vele meren. Een jachthaven maakt vaak onderdeel uit van een park of je heb zelfs jouw eigen aanlegsteiger!

Ben je graag aan zee? Dan zoekt je de Noord- en Zuidhollandse en Zeeuwse kust op. Lekker door de duinen fietsen of een lange strandwandeling maken en even lekker zitten bij een strandtent bij de eerste zonnestralen.

Golfers voelen zich thuis wanneer er golfbaan in de buurt is. Er zijn zelfs parken met een golfbaan voor de deur!

Of je koopt een huis op een park waar van alles te beleven is, dan heb je gemakkelijk vermaak om je heen.

3. Geen taalbarrière als je een vakantiehuis koopt in Nederland

In Nederland is de koopprocedure bij het kopen van een vakantiehuis dezelfde als van een ‘gewoon’ huis. Dat vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk: je hebt niet met buitenlandse wetten en regels te maken en dan ook nog eens in een andere taal. Ook al heb je een talenknobbel, het juridisch taalgebruik in Nederland is al moeilijk genoeg, laat staan dat je contracten in een buitenlandse taal moet lezen én begrijpen!

4. Genieten met de hele familie

Een vakantiehuis kopen in Nederland zorgt dat je dit kunt delen met je kinderen. Ook zij kunnen dan naar hartelust genieten van de vrijheid van een eigen vakantiewoning. Of de kleinkinderen komen een weekje bij opa en oma logeren in de vakantie. En wat dacht je van gezellige familieweekenden? Het is zoveel gemakkelijker om elkaar te ontmoeten als je een vakantiehuis in Nederland gaat kopen!

5. Goede verhuurmogelijkheden

De meeste vakantiehuizen in Nederland staan op recreatieparken met voorzieningen. Dat maakt het makkelijk om de woning te verhuren als je er zelf geen gebruik van maakt. Een verhuurorganisatie neemt je al het werk uit handen. Je betaalt er weliswaar een vergoeding voor, maar je hebt er dan ook geen omkijken meer naar.

De combinatie eigen gebruik en verhuur komt veel voor. Je hebt dan het beste van twee werelden: je investeert je geld én je kunt zelf vaak genieten van jouw investering.

Wellicht ook interessant

Blogs over gerelateerde onderwerpen