Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Hoe belangrijk is het interieur van je vakantiehuis?

27 juni 2017

Hoe belangrijk vinden we het interieur van een vakantiewoning? Kan oma’s kastje echt niet meer? Het interieur is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een vakantiehuis. Toch niet onbelangrijk: Het kan de doorslag geven bij de verkoop! Want je moet je er wel thuis, op je gemak en veilig voelen. Tenslotte is dit de plek waar je op adem kunt komen, genieten van welverdiende rust en heerlijk ontspannen!

Interieur eigen huis tegenover vakantiehuis

Bij “eerste” woningen, kijk je naar de kwaliteit en ruimte van het huis. Je bent immers niet geïnteresseerd in de spullen van de eigenaar. Je gaat het huis met je eigen meubels inrichten. Als je gaat kijken naar een eerste huis dat te koop staat, is het belangrijk dat je door de spullen van de verkoper  heen kunt kijken. Dat je je kunt voorstellen hoe jouw meubels in dit huis staan. Dat is voor veel mensen erg moeilijk. Het is dan aan de verkoper om zijn huis zo te presenteren, dat het voor een toekomstige koper makkelijk wordt zich voor te stellen dat dit zijn nieuwe thuis wordt.

Bij vakantiewoningen ligt dat toch net even anders. De verkopers hebben het eigenlijk gemakkelijker, want het vakantiehuis wordt meestal verkocht met interieur: what you see is what you get. Niks doorheen kijken, maar juist kritisch naar de meubels kijken is dan het devies. Voor u als koper is het belangrijk dat het interieur de uitstraling heeft die bij het huis past. Dat het exterieur klopt met het interieur. Dat je een goede sfeer voelt als je de woonkamer binnenstapt.

Als koper start je de internetspeurtocht als je de prijs, de regio en het type huis bepaald hebt: Vanuit uw luie stoel of actief achter uw bureau gaat u virtueel op pad en gaat u lekker binnen kijken bij woningen die van buiten aanspreken. Dan gaat het wel degelijk ook over het interieur. En je ziet echt grote verschillen. Van smaakvol ingerichte woningen met bijpassende accessoires tot inboedels die bij elkaar geraapt zijn of  van oma geërfd.

Gek is dat toch, dat het interieur van een tweede huis voor veel mensen een stuk minder belangrijk is dan dat van hun hoofdhuis. Terwijl ik juist denk: in je vakantiehuis moet het minstens zo fijn en leuk zijn als thuis. Want daar wil je kunnen ontspannen en genieten. Dus waarom zou je er dan de spullen neerzetten waar je thuis al jaren op bent uitgekeken? Het komt echt vaker voor dan je denkt!

Kijk kritisch naar je interieur

Je bent zelf misschien al gewend aan het interieur als je het vakantiehuis gaat verkopen, maar voor een koper valt dat oude kastje wel op. Kijk als verkoper eens kritisch naar je interieur als je je vakantiewoning wilt verkopen: Het kan verstandig zijn om een meubelstuk te vervangen of een paar goed gekozen accessoires toe te voegen. Met een kleine moeite kan een groot resultaat bereikt worden.

Want het kan dus best gebeuren dat de koop niet doorgaat, omdat de meubels niet aanspreken!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!
Bekijk het huidige aanbod!
Bekijk het actuele aanbod

Wellicht ook interessant

Blogs over gerelateerde onderwerpen