Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Open huis bezoeken: Alle voordelen

Laatste update: 19 dec 2022

Open huis bezoeken

Een open huis of open dag wordt  georganiseerd om een vakantiewoning of een nieuw project bekend te maken bij een groot publiek. Voor jou als belangstellende is het een manier om te ontdekken of deze woning of dit project aan jouw wensen en eisen voldoet. Bij een open huis bezoek je soms een vakantiehuis, maar vaak kun je gelijk meerdere vakantiehuizen binnen een project of park bekijken. Er zijn een aantal redenen om een open huis te bezoeken. In deze blog vertellen we wat de belangrijkste voordelen zijn. 

Binnenlopen zonder afspraak bij een open huis

Een groot voordeel van een open huis is dat je geen afspraak hoeft te maken. Je kunt kort van te voren besluiten om heen te gaan en zit nergens aan vast. Is het slecht weer of heb je toch geen interesse meer? Dan kun je lekker thuis blijven. Als je toevallig langsrijdt bij een open huis  kun je zelfs ter plekke besluiten om even te kijken. Je hoeft vooraf geen informatie op persoonsgegevens af te geven, dat doe je pas als je zelf ook al informatie hebt.

Het bezoek aan een open huis is altijd heel vrijblijvend. Soms zie je meteen dat het niets voor je is, dan kun je gerust weer naar huis gaan. Als je wel geïnteresseerd bent kun je juist lekker de tijd nemen om rond te lopen en alles goed te bekijken. Bij open huizen voor een groter project kun je alle opties en eventuele modelwoningen goed bekijken. Bij open huizen op een vakantiepark kun je  in alle rust het park ontdekken, de receptie bezoeken en het restaurant testen.

Veel informatie opdoen

Bij een open dag zijn vaak veel mensen aanwezig die informatie hebben over het vakantiehuis of project. Je gaat niet naar huis met allerlei informatie waar je niet om gevraagd hebt, maar kunt vrijblijvend kennismaken met de makelaar en/of de projectontwikkelaar. Door andere belangstellenden te spreken kun je peilen hoe groot de belangstelling is. Vaak kun je ook mensen spreken die al een vakantiewoning gekocht hebben in dat project of park. Daar kun je ook alles aan vragen wat je daarover wil weten. Door deze verschillende mensen te spreken worden al je vragen beantwoord en krijg je een goed beeld. Vaak krijg je een kopje koffie of thee en kun je er rustig voor gaan zitten.

Bij een open huis kun je vaak meerdere vakantiehuizen bekijken. Dit kan helpen om een indruk te krijgen van alle inrichtingsmogelijkheden. Je kunt dan ook beter inschatten of en hoe je de indeling wilt veranderen. Als er meerdere vakantiehuizen of kavels beschikbaar zijn kun je tijdens een open huis op je gemak rondkijken en de perfecte plek voor jou uitzoeken. Daarbij proef je de sfeer van het park en word je bekend met alle mogelijkheden.

Extra voordelen bij een open huis

Bij een open huis kun je dus heel vrijblijvend binnenlopen en zoveel informatie opdoen als je zelf wil. Daarnaast zijn er vaak nog extra voordelen, afhankelijk van welk open huis je bezoekt. Zo zijn er vaak kortingsacties aan het bezoeken van het open huis gekoppeld. 

Wellicht ook interessant

Blogs over gerelateerde onderwerpen