Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.
Vakantiehuis verkopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Vakantiehuis verkopen

Kies voor expertise en betrokkenheid
Expertise en betrokkenheid
Onafhankelijke expert met ruim 25 jaar ervaring.
Heldere communicatie
Open en eerlijke communicatie staat voorop.
Tijd en aandacht
Snel een afspraak ‘er tussen plannen’? Een no-go.
Ontzorgd van A tot Z
Van voorbereiding tot afronding verkoop.

Vakantiehuis verkopen zonder zorgen

Ben je van plan om je vakantiehuis te verkopen? Met mijn jarenlange ervaring in de makelaardij en expertise in marketing en verkoopstyling durf ik te zeggen dat ik in staat ben om recreatiewoningen anders in de markt te zetten. De slogan van BuitenLeven Recreatiemakelaar, “Creatief in recreatief vastgoed”, maak ik waar door vakantiewoningen via verschillende (online en offline) marketingkanalen actief in de markt te zetten en actief kopers te werven. Ik sta direct in contact met potentiële kopers waardoor de klantopvolging optimaal is. Verkopers en kopers  hebben te maken met Wil Brand, niet met een groot kantoor.

Vakantiehuis verkopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Verkoop bestaande vakantiehuizen

BuitenLeven Recreatiemakelaar verkoopt (in tegenstelling tot de meeste recreatiemakelaars) niet alleen woningen binnen nieuwbouwprojecten maar is juist gespecialiseerd in de verkoop van bestaande vakantiewoningen van particulieren.

Contact opnemen
Vakantiehuis verkopen? Daarom BuitenLeven Recreatiemakelaar

Je vakantiehuis verkopen via BuitenLeven Recreatiemakelaar

Wil je je vakantiehuis verkopen en ben je daarvoor op zoek naar een betrokken recreatiemakelaar die tijd voor je maakt, met je meedenkt en kwaliteit levert? Denk dan eens aan BuitenLeven Recreatiemakelaar. Neem gerust contact met mij op.

Tarieven

BuitenLeven Recreatiemakelaar is helder en transparant over de tarieven. We spreken af voor welke courtage wij de recreatiewoning gaan verkopen en hanteren het ‘no cure, no pay’ principe. Ook de kosten voor marketing zetten we duidelijk voor je op een rij.

Deze vakantiewoningen zijn succesvol verkocht

Bekijk het actuele aanbod

En dit zijn de ervaringen van de verkopers...

"Er zijn makelaars en...makelaars. Als verkopende partij zit Wil Brand voor ons in de beste en zich onderscheidende categorie: actief, deskundig, meedenkend en voortdurend actief! Altijd bij bezichtigingen aanwezig, die zij uitstekend voorbereidt. Positief-kritische adviezen en daadwerkelijke betrokkenheid bij het verloop van het verkooptraject. Een sterk punt is haar communicatie: goed bereikbaar, luisterend oor, snel in antwoord per mail of telefoon en oprecht geïnteresseerd! Dank je wel Wil voor wat je voor ons betekend hebt. We bevelen je van harte bij iedereen aan die in die bijzondere recreatiemarkt wat wil (ver)kopen!"
Maria en Gerard
"Mijn zomerhuisje stond al even te koop aangeboden, zonder succes. Op advies van oud bekende met Wil Brand contact gezocht. Gespecialiseerd in recreatie woningen. Eerste contact erg plezierig en persoonlijk. Afspraak gemaakt voor fotosessie. Resultaat uiterst tevreden over. Advertentie werd geplaatst en vele, vele bezoeken gepland waarin Wil altijd persoonlijk aanwezig was met koffie/thee en informatie. Ook op de zaterdag en zondag. Het informeren over het bezoek van belangstellende(n) naar mij uiterst zorgvuldig en vlot. Een succesvolle verkoop ondanks de nodige haken en ogen heeft inmiddels plaatsgevonden en is op een erg persoonlijke en plezierige manier afgerond. Wil, dank ook voor je geduld en optimisme."
Joke Wieringa
"Mevrouw Brand, na ons eerste contact was er wederzijds een klik. U zag onze recreatiewoning en wist deze op zijn juiste wijze in te schatten. Iets wat bij 2 voorgaande makelaars niet mogelijk was. Wij hadden geen haast voor verkoop. Tot onze verbazing is de woning binnen een half jaar verkocht. Zowel de koper als de verkoper zijn uitermate content met Uw bemiddeling. Hartelijk dank en vriendelijke groeten."
Els en Hans Oudejans
"Een beetje argwaan was er toen we voor het eerst de site ’uw-buitenleven’ van Wil Brand bekeken. Is dat wel zuivere koffie, zoveel positieve reacties van klanten? Nu weten we het: ja, het is zuivere koffie. Wil, bedankt voor je aanpak, je betrokkenheid, de manier waarop je contacten legde met geïnteresseerden, de manier waarop je bemiddelde, je prettige en goeie verkooptekst. Lekker snel ons chalet verkocht, in vier maanden gepiept. We zijn er heel blij mee."
Ineke de Weerdt en Frans Huber
"Toen ik mijn vakantiewoning te koop ging zetten was ik daar erg zenuwachtig over. Ik dacht dat het object niet goed in de markt lag en dat het ondanks mijn investeringen en opknapbeurt niet verkocht zou worden. Wil wist mij gerust te stellen. Er werden smaakvolle foto's gemaakt, ze wist moeiteloos de sterke punten van het huis te benoemen en inderdaad, een half jaar later was de woning verkocht!"
Gudule Geelen
"Afgelopen voorjaar besloten wij om ons chalet in de kop van Overijssel te verkopen. Van onze buurman op chaletpark Heetveld kregen wij het advies om in zee te gaan met BuitenLeven Recreatiemakelaar. Vanaf het begin viel ons de deskundigheid van Wil Brand, de makelaar, op. We hebben haar ervaren als accuraat, betrouwbaar en zeer klantvriendelijk. Het was heel fijn dat ze voldoende tijd voor ons vrijmaakte en daardoor veel rust uitstraalde. De tekst van de verkoopbrochure was van een hoog niveau en bijzonder wervend. Wij danken Wil hartelijk voor de prettige samenwerking."
Lidy en Janneke
"Toen wij onze recreatiewoning wilden verkopen hebben we gekozen voor BuitenLeven Recreatiemakelaar Wil Brand. Onze ervaring is buitengewoon positief. Niets is haar teveel, ze staat 7 dagen per week voor je klaar, denkt met je mee, is heel actief en direct. Er ontgaat haar niets. Ook op de Duitse markt staat ze haar mannetje met adverteren en vertalen. Na de verkoop kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op de fijne samenwerking."
Harm en Francien Dekker
"Beste Wil, na de verkoop van onze vakantiewoning in het ‘’ Harderwold Villaresort’’ te Zeewolde willen we je graag nog bedanken voor je vriendelijke,deskundige en actieve inzet. Je optreden was zowel naar de belangstellenden als naar ons, de eigenaren, altijd eerlijk en correct. Heel belangrijk waren je contacten met duitse geinteresseerden en de verkoop met “ onze” duitse koper verliep probleemloos. Wij wensen je veel succes bij je verdere activiteiten!"
Dick en Irene Ruig
"Mijn recreatiewoning stond al zo’n 4 jaar te koop… niet te verkopen! Toen werd ik door verwezen naar Wil Brand. Ze is goed. Dat bleek ook: Ze zag alles al voor zich, heeft het huisje heel sfeervol ingericht en was niet bang om zelf op de knieën te gaan om wat meubels in elkaar te schroeven! Ze is erg actief en enthousiast. Niets is teveel. Met ca. een half jaar was het “niet te verkopen” huisje verkocht! Yes, feest! Bedankt Wil!"
Stella Huijsdens
"Bij de verkoop van onze vakantiewoning maakten wij gebruik van de kennis, kunde en enorme inzet van Wil Brand. Haar ervaring, accuraatheid en directheid naar zowel verkoper als koper bleken, samen met haar stylingsadviezen, in een toen moeilijke markt, doeltreffend. Wij hebben haar werkwijze als zeer prettig ervaren."
Marijke en Ruud Rootring
"De service van Wil Brand was prima! Enthousiaste begeleiding en goede ideeën hebben geleid tot een vlotte verkoop. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen, dus voor de verkoop van uw vakantiewoning is Wil Brand zeker een aanrader!"
Mario Spadafino:
"Ons vakantiehuis stond te koop en er gebeurde anderhalf jaar niets totdat we in contact kwamen met deze enthousiaste makelaar. Door haar inzet en de prettige samenwerking werd ons huis binnen een half jaar verkocht. Zeer tevreden!"
IJko en Martha Zuiderveld
"Ik wil je nog ontzettend bedanken voor de goeie samenwerking en de totale afwikkeling van ons huisje. Ik heb het als zeer prettig ervaren, en prijs je voor al je inzet! "
Joost Kuiper
Balk

Zo ziet het verkoopproces eruit

Ontzorgd van A tot Z

1. Beoordeling van de vakantiewoning

Waar staat de woning? Hoe groot is de kavel, hoeveel privacy heb je, wat zijn de voorzieningen op het park? Wat zijn de verhuuropbrengsten? Wat zijn de parkkosten? Waarom wil je verkopen? Waar viel je ooit voor, toen je deze woning kocht?
Dat zijn zomaar een paar vragen die tijdens een kennismakingsgesprek aan de orde komen. Ik kijk met de ogen van een koper bij de beoordeling van de woning.

2. Samen vraagprijs bepalen

Bij het bepalen van de vraagprijs kijk ik niet alleen naar vaste waarden, zoals bouwjaar, inhoud, perceeloppervlakte en soort bouw. Ook de staat van onderhoud en inventaris spelen een belangrijke rol. Vooral de unieke kenmerken van het huis, het park en de locatie bepalen uiteindelijk de vraagprijs.

3. Opstart verkoop

Als we prijsovereenstemming hebben bereikt, ga ik de verkoop voorbereiden, kadastrale recherche plegen, me verdiepen in het park en de omgeving en de doelgroep bepalen.
Om een overzicht te kunnen maken van de jaarlijkse kosten heb ik gegevens van het park en de verhuurorganisatie nodig.

4. Perfecte presentatie

Die begint met een mooie fotoreportage. Dat is een vereiste voor een goede presentatie. BuitenLeven Recreatiemakelaar werkt met een professionele fotograaf die jouw vakantiehuis op z’n mooist in beeld brengt. Ook laat ik duidelijke plattegronden maken en schrijf ik een wervende tekst. Geen standaard ‘makelaars tekst’, maar een tekst die de sfeer van de woning en het park weergeeft en uitnodigt om jouw vakantiehuis te bezichtigen

5. De te verkopen vakantiewoning wordt online gezet

Als we jouw vakantiehuis online in de verkoop zetten, dan doen we dat niet alleen op onze eigen website maar ook op een aantal andere websites, zoals Funda, zodat jouw woning bij een groot publiek onder de aandacht komt.

6. Verkoopbrochure

De brochure plaatsen we online, zodat belangstellenden hem kunnen downloaden via www.uw-buitenleven.nl. Hierin wordt niet alleen de vakantiewoning beschreven, maar ook het park en de omgeving. Het overzicht van de kosten en opbrengsten wordt er ook in opgenomen. Na een bezichtiging geef ik belangstellenden een papieren brochure mee, om nog eens door te bladeren of aan familie en vrienden te laten zien.

7. Bezichtigingen

Voor elke bezichtiging neem ik ruim tijd: potentiële kopers kunnen onder het genot van een kopje koffie al hun vragen stellen. Zij maken op deze manier niet alleen kennis met de vakantiewoning maar ook met de faciliteiten op het park. Zo proeven ze de sfeer van het park en kunnen ze goed beoordelen of het huis en het park bij hen past.

8. Online adverteren

Potentiële klanten worden actief geworven via internet en social media met een doelgerichte aanpak, zodat elke vakantiewoning de juiste belangstellenden trekt.

9. Online magazine “Buitengewoon BuitenLeven” 

Dit magazine sturen we online naar mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning. In elke uitgave plaatsen we ons nieuwe aanbod en informatie en tips die belangrijk zijn bij de aankoop van een recreatiewoning.

10.  Communicatie met de opdrachtgever

Ik hecht veel waarde aan een goed contact met opdrachtgever, tenslotte streven we samen naar hetzelfde doel: de vakantiewoning zo snel mogelijk voor een goede prijs verkopen. Elke bezichtiging kondig ik aan per email. En na de bezichtiging bel ik om mijn bevindingen te delen.

11. Afwikkeling van de verkoop

Als we met een een belangstellende prijsovereenstemming hebben bereikt, stel ik de koopovereenkomst op. Na ondertekening door koper en verkoper stuur ik deze naar de notaris voor de afwikkeling de officiele overdracht. Vooraf controleer ik de notariele akte. Zo weet je zeker dat de verkoop goed verloopt en er achteraf geen onduidelijkheden zijn.