Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Ga op ontdekkingstocht in de regio

Ontdekkingstocht in de regio

Met de vakantie achter de rug vragen mensen zich af hoe het zou zijn als ze hun eigen vakantiehuis hebben i.p.v. er een te huren. De eerste vraag die je moet beantwoorden is: waar wil je een vakantiewoning kopen? 

 

In Nederland of in het buitenland? Vervolgens ga je een regio kiezen: wil je een woning aan zee of juist in een bosrijk gebied met veel fietsmogelijkheden? Moet er een golfbaan voor de deur zijn of een meer waar je boot aan je eigen steiger kan? Ook de afstand en bereikbaarheid kan een rol spelen bij het bepalen van je regio.

Kies je een regio waar je niet bekend bent, vraag je dan af waarom je deze keuze maakt? Is het op basis van algemene bekendheid, van horen zeggen, omdat de regio goed aangeschreven staat, omdat er veel toerisme is of juist omdat het er erg rustig is?

Als je een regio kiest waar je geboren en getogen bent, vraag je dan ook goed af waarom je deze keuze maakt? Omdat familie in de buurt woont, omdat je er zo’n fijne jeugdherinneringen hebt?

Er zijn geen goede of foute antwoorden op deze vragen. Belangrijk is dat je een bewuste keuze maakt!

Als je vervolgens op internet gaat speuren, is dat om te ontdekken of in deze regio woningen staan die aan jouw criteria voldoen. Als dat het geval lijkt, is het tijd voor de ontdekkingstocht in de regio. Op internet kunt je natuurlijk al het een en ander te weten komen over jouw toekomstige vakantiegebied, maar het aller leukste is natuurlijk deze regio te ontdekken als toerist. Boek een paar dagen een hotelletje of B & B en ga op onderzoek uit:

Als je een regio kiest waar je bekend bent, bijvoorbeeld omdat je er opgegroeid bent, is het ook belangrijk om deze omgeving als toerist te bezoeken. Het kan best zijn, dat je er niet meer vindt wat je zoekt of dat er zoveel veranderd is dat dit niet meer de omgeving is waar je je prettig voelt.

 

Als je van plan bent om jouw toekomstige vakantiehuis te gaan verhuren, is het helemaal belangrijk om te ontdekken of er genoeg te beleven is: zijn er pretparken, musea, pittoreske dorpjes, worden er regelmatig evenementen georganiseerd, hoe is het openbaar vervoer geregeld? Of is het juist een rustige omgeving met veel bossen, waar je nog relaxt kunt wandelen of fietsen. Kortom: is het voor vakantiegangers een aantrekkelijk gebied?

Ga het doen, die ontdekkingstocht, want het is erg belangrijk voor je toekomst. Niet alleen in het huis moet je je prettig voelen, ook in de omgeving! Ontdek dan gelijk waar in deze regio parken zijn, waar vakantiehuizen te koop zijn en verzamel daarover ook informatie. Kun je bij thuiskomst weer op een regenachtige zondagmiddag verder met jouw speurtocht naar de ideale vakantiewoning, want dan weet je zeker dat je in dit gebied een vakantiehuis wilt kopen!

Heb je hulp nodig bij je zoektocht? Kom je er niet uit of heb je zelf geen tijd om allerlei zaken uit te zoeken. Ik ga je helpen! Kijk hier voor meer informatie.