Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Goed voornemen: investeren in geluk!

De media staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is zo laag, dat je iets anders met je geld moet doen. En dan vooral iets verstandigs. Er is veel voor te zeggen. Als je een goed gevulde spaarrekening hebt, een lijfrentepolis komt vrij, of je krijgt een erfenis, dan is het de moeite waard om te kijken hoe je dat geld op een goede manier kunt investeren.

Een aantal jaren geleden was het populair om te gaan beleggen: in aandelen, obligaties, goud, olie, noem maar op. Sparen was voor losers; als je een beetje lef had, kocht je aandelen i.p.v. je geld op een spaarrekening te laten staan.

Beleggen in aandelen wordt nu ook niet meer als lucratief gezien. Beleggen in recreatiewoningen is de nieuwe trend. Vooral in eigen land, want steeds meer mensen gaan voor een lang weekend of een midweek ertussen uit in eigen land en dat kan een mooi rendement opleveren. Bovendien kun je wellicht zelf ook nog een keer een weekend naar je vakantiehuis. De keuze voor de plek en het huis bepaal je dan puur rationeel, op basis van te behalen rendementen.

Investeren in geluk

Maar wat als je gewoon iets leuks met je geld wilt doen? Is er iets mis mee als je een vakantiehuis puur voor jezelf wilt kopen? Gewoon investeren in geluk!  Kun je je een betere investering voorstellen?

Een plek waar je lekker tot rust kunt komen, even weg uit de dagelijkse sleur, midden in de natuur , waar je alleen maar hoeft genieten en waar het rendement bestaat uit een ontspannen leefstijl. De eisen die je dan stelt aan een vakantiehuis zullen heel anders zijn dan bij een zakelijke investering.

3 voorbeelden van investeren in geluk:

 “Wij komen thuis niet toe aan rust en zoeken een plek waar we kunnen genieten”. 
Als je een vakantiehuis koopt, kun je lekker elk weekend onthaasten in je eigen woning. De hectiek van het dagelijks leven krijgt hier geen vat op je. Uit en toch thuis! Geen gesleep met spullen en een plek waar je echt tot rust komt, even heerlijk kunt bijtanken zodat je als herboren weer thuis komt!

 “Nu we met pensioen zijn en onze lijfrente is vrijgekomen zoeken wij een belegging waar we zelf ook van kunnen genieten.” 
Veel gepensioneerden kopen een vakantiewoning. Dat is een slimme investering, waar ze ook zelf van kunnen genieten. In de vakantieperiode als het overal veel te druk is, verhuren ze hun vakantiehuis. Een slimme investering, omdat ze dan zelf van de huuropbrengst vakantie kunnen vieren. En dan houden ze ook nog wat over! De combinatie eigen gebruik en verhuur komt veel voor. Je hebt dan het beste van twee werelden: je investeert je geld én je kunt zelf vaak genieten van jouw investering.

“Wij zoeken een vakantiehuis, maar willen wel de luxe van thuis.”
De tweede woning neemt steeds meer de functie van de eerste woning over, dus worden hoge eisen gesteld aan afwerking en luxe. De “vakantiehuisjes”, zoals ze nog door veel mensen genoemd worden, zijn volwaardige woningen geworden. Met een riante woonkamer en luxe keuken met inbouwapparatuur. Eén slaapkamer en badkamer op de begane grond. Tweede badkamer en twee slaapkamers op de verdieping. Sommige “vakantiehuisjes” hebben zelfs een sauna en een open haard!

Het geluk van het grote genieten


Investeren en genieten kan dus heel goed samen gaan
: Aan een vakantiehuis kun je veel plezier beleven. Wil je echt optimaal genieten, zoek dan naar een plek die goed bij je past. De een voelt zich thuis als er een subtropisch zwemparadijs is, de ander komt goed tot zijn recht op een klein, rustig park, zonder animatie. En weer een ander gedijt het best wanneer er een golfbaan aanwezig is. Zoveel mensen, zoveel wensen en ook zoveel parken. Maak een weloverwogen keuze en ga onwijs gelukkig worden!

Weet je niet waar je moet beginnen, download dan ons eBook “12 stappen naar uw ideale vakantiehuis”Kun je wel wat hulp gebruiken op onderdelen, kijk dan eens naar onze pakketten.