Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Vakantiehuis kopen: 9 goede redenen

17 augustus 2018

Een vakantiehuis kopen, waarom zou je het doen?

Als je een eigen vakantiehuis hebt, kun je veel en vaak genieten van het vakantiegevoel. Want dan kun je het weekend ook lekker gaan onthaasten en kom je herboren weer thuis. Wat zijn goede redenen om dit juist nu te doen?  Ik geef je 9 goede redenen om nu een vakantiehuis te kopen.

1. De rente op spaarrekeningen is laag

Het is inmiddels een inkopper of dooddoener, zo je wilt, maar het gaat nog steeds op. Het lijkt er zelfs op dat negatieve rente een feit gaat worden.

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te snappen dat sparen niet meer rendabel is. Een mooi alternatief kan dan een vakantiehuis kopen zijn. Je belegt je geld op een veilige manier en je kunt zelf genieten van jouw belegging!

2. Prijsstijging

De verwachting is dat de vraag naar vakantiewoningen de komende jaren alleen maar toeneemt, waardoor de prijzen zullen stijgen. Als dat geen goede reden is om nu een vakantiehuis te kopen…

3. Thuis op reis! 

Je eigen vakantiehuis, dat is een plek waar je je honderd procent thuis voelt, terwijl je toch honderden kilometers van huis bent.

Je hebt er je eigen spullen en je hebt de vakantiewoning volledig ingericht naar je eigen smaak. Het spreekt voor zich dat je met een eigen vakantiehuisje veel minder voorbereidingen hoeft te treffen, wanneer je op vakantie gaat: handdoeken,kleding en toiletartikelen heb je er al, je kent de streek na verloop van tijd door en door, en weet er perfect waar je wat kunt kopen en waar je bijvoorbeeld lekker uit eten kunt gaan.

4. Bezorg uw kleinkinderen fantastische jeugdherinneringen

Deze reden vraagt wellicht enige uitleg: Veel mensen denken met weemoed terug aan de vakanties in hun jeugd met of bij opa en oma.

Kinderen vinden het geweldig om met hun grootouders een vakantie door te brengen. En opa en oma vinden het heerlijk om hun kleinkinderen lekker te verwennen en samen veel plezier te maken in de vakantie in een eigen vakantiehuis.

5. Keuze in landschap

Nederland is een veelzijdig landje. De grote afwisseling in landschappen maakt het land zo aantrekkelijk. De bossen en heidevelden, waar je uren kunt wandelen of fietsen zonder andere mensen tegen te komen. Een weldadige rust neemt bezit van je: je bent één met de natuur en hoort alleen de vogels fluiten.

De watersportliefhebbers kunnen zich uitleven op de vele meren. Een jachthaven maakt vaak onderdeel uit van een park of je hebt zelfs jouw eigen aanlegsteiger!

Golfers voelen zich thuis wanneer er golfbaan in de buurt is. Er zijn zelfs parken met een golfbaan voor de deur!

6. Makkelijk te bereiken

Even onthaasten wanneer je maar wilt. Dat kan als je een vakantiehuis hebt.

Er hoeft niet van alles gepland te worden. Dat alleen al geeft een relaxed gevoel! Door de relatief korte afstand kun je spontaan besluiten er even tussenuit te gaan. Als de weersvoorspellingen voor het weekend goed zijn, stap je op donderdagavond of vrijdagmiddag in je auto en binnen 2 uur ben je op een plek waar je even helemaal niks meer hoeft. Thuis ligt er altijd werk op je te wachten en in je vakantiehuis kun je écht relaxen. Heerlijk uitrusten en bijtanken: Je komt als herboren thuis. Voor veel mensen een belangrijke reden om een vakantiehuis te kopen!

7. Geen taalbarrière

In Nederland is de koopprocedure van een vakantiehuis dezelfde als van een ‘gewoon’ huis.  Dat vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk: je hebt niet met buitenlandse wetten en regels te maken en dan ook nog eens in een andere taal. Ook al heb je een talenknobbel, het juridisch taalgebruik in Nederland is al moeilijk genoeg, laat staan dat je contracten in een buitenlandse taal moet lezen én begrijpen!

8. Genieten met de hele familie

Een vakantiehuis in Nederland kun je delen met je kinderen.

Ook zij kunnen dan naar hartelust genieten van de vrijheid van een eigen vakantiewoning. Of de kleinkinderen komen een weekje bij opa en oma logeren in de vakantie. En wat dacht je van gezellige familieweekenden? Het is zoveel gemakkelijker om elkaar te ontmoeten als je een vakantiehuis in Nederland hebt!

9. Goede verhuurmogelijkheden

De meeste vakantiehuizen in Nederland staan op recreatieparken met voorzieningen. Dat maakt het makkelijk om de woning te verhuren als je er zelf geen gebruik van maakt. Een verhuurorganisatie neemt je al het werk uit handen. Je betaalt er weliswaar een vergoeding voor, maar je hebt er dan ook geen omkijken meer naar.

De combinatie eigen gebruik en verhuur komt veel voor. Je hebt dan het beste van twee werelden: je investeert je geld als je een vakantiehuis koopt én je kunt zelf vaak genieten van jouw investering.

Interesse in het kopen van een vakantiewoning?
Bekijk het huidige aanbod!