Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Investeren in een vakantiewoning: Investeer in geluk!

3 december 2023

Investeren in een vakantiewoning is nog altijd populair. Voor veel mensen is het een mooie combinatie van beleggen en genieten. Terwijl er op de woningmarkt vaak meer onrust is, is de recreatiemarkt minder oververhit. Mooie woningen op goede locaties zijn natuurlijk vooral gewild. 

Nederland loopt een beetje achter bij de landen om ons heen. 

Is het in Spanje, Frankrijk en Duitsland al jaren ‘normaal’  om een tweede huis te hebben om de weekenden in een rustige omgeving door te brengen, in Nederland begint het nu een beetje ‘gewoon’ te worden. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een eigen rustplek, waar ze kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Door de week druk aan het werk met veel sociale verplichtingen, zodat je niet tot rust komt. Wat is er fijner dan te kunnen ontsnappen aan de drukte en in je eigen vakantiehuis de rust vinden, die je zo nodig hebt? Zelf als je met pensioen bent en niet meer hoeft te werken, ben je toch altijd druk. Er is thuis altijd iets te doen en in een vakantiewoning hoef je even niets. Investeer jij ook in een vakantiehuis?

Er worden nog steeds nieuwe vakantieparken gebouwd. 

Is daar nog markt voor, vraag je je misschien af. Wordt Nederland niet te vol? Er is nog genoeg natuur over. Steeds meer mensen investeren in een vakantiewoning en ook steeds meer mensen boeken een weekendje weg in eigen land om er even tussenuit te zijn.

Investeren is meestal voordeliger dan sparen

Door de inflatie werd geld de laatste jaren alleen maar minder waard. Investeren in een vakantiewoning wordt mede daarom steeds populairder. Niet alleen als belegging om de woning te verhuren, maar ook om zelf te relaxen. De wereld wordt steeds drukker, we moeten 24/7 bereikbaar zijn, willen niets missen op social media en lopen onszelf achterna. Een eigen plek om weer tot jezelf te komen is dan geen overbodige luxe. Eigenlijk is het een investering in je eigen geluk!

De woningen worden ook steeds luxer. 

Met minder dan thuis nemen we geen genoegen meer. Het woord ‘vakantiehuisje’ is op heel veel van die woningen niet meer van toepassing. Het zijn goed gebouwde, goed geïsoleerde volwaardige woningen geworden. Ook chalets zijn steeds meer van alle denkbare luxe voorzien. Het zijn niet meer de veredelde stacaravans van vroeger. Had je in de jaren ’60 van de vorige eeuw nog echte ‘zomerhuisjes’, in de woningen van nu kun je het hele jaar recreëren. Ooit was het voorbehouden aan de rijken om in de zomer naar hun buitenverblijf te gaan. Nu komt het voor steeds meer mensen binnen hun bereik om te investeren in een vakantiewoning. Was het eerst nog een stacaravan op de camping, die in de winter gesloten was, nu wordt het een chalet of een huis op een vakantiepark dat het hele jaar geopend is. Er is ook veel vraag naar “vakantiehuizen” om permanent in te wonen. Of dit mag is vaak afhankelijk van de regels binnen de gemeente. Daarover kun je hier meer lezen. 

Wij verkopen vakantiewoningen in Friesland, Drenthe en Overijssel. 

Stuk voor stuk gebieden waar je nog echt rust en ruimte hebt, waar de stilte bijna hoorbaar is. Waar je nog vogels hoort fluiten en in het donker sterren kunt zien. Friesland is natuurlijk bekend vanwege de watersport, Drenthe timmert hard aan de weg om de hipste provincie van Nederland te worden en Overijssel heeft veel verschillende landschappen te bieden. En wil je toch af en toe de drukte opzoeken omdat de stilte te overweldigend wordt? Dan zijn er altijd steden in de buurt om te shoppen of cultuur op te snuiven.

Vakantiewoning kopen voor de verhuur

Als je een vakantiehuis wil kopen als investering kan het interessant zijn om deze ook te gaan verhuren. Als vakantiewoningen op een park staan kun je deze vaak laten verhuren door het vakantiepark, zonder dat je er zelf werk aan hebt. Veel mensen kiezen dan voor en combinatie tussen verhuren en eigen gebruik. Sommige vakantieparken hebben hier specifieke afspraken over.

Durf jij te investeren in een vakantiewoning?

Bekijk dan ons aanbod. Je kunt een selectie per provincie maken. Zo kies je een omgeving die jou aanspreekt. Heb je een leuke woning gevonden? Dan is een afspraak voor een bezichtiging zo gemaakt!

Bekijk hier ons aanbod