Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Vakantiehuis ruilen: De wereld aan je voeten!

28 jun 2018

Voor sommige mensen klinkt het hebben van een eigen vakantiehuis niet erg aantrekkelijk. Zij willen juist naar verschillende plekken op vakantie en andere landen ontdekken. Op het eerste gezicht lijkt het dat je daarvoor niet een eigen vakantiehuis moet kopen. Toch zorgt het hebben van een vakantiehuis in eigen land voor mogelijke overnachtingen over de hele wereld. Je kunt namelijk jouw vakantiehuis inzetten om te ruilen! In deze blog lees je voor wie dit ideaal is en hoe het ruilen werkt.

Genieten van je eigen vakantiehuis

Het ruilen van je vakantiehuis is niet voor iedereen. De voorstanders van een eigen vakantiehuis vinden het namelijk heerlijk dat ze niet steeds weer een koffer in hoeven pakken als ze een weekend weg willen. Kleding, toiletspullen en bijvoorbeeld kruiden kun je laten staan in je vakantiehuis.  Ze kunnen  spontaan denken: “Het is nu mooi weer, we gaan dit weekend er even tussenuit” . Ze weten dat ze weer gaan genieten van de rust, de natuur, de sport, de ontspanning. Ze weten dat ze weer herboren thuis komen na een weekend “even niks hoeven”. Bovendien kun je gratis weg. Oké, je hebt in je huis geïnvesteerd, maar het kost niks extra’s als je een weekend naar je huis gaat of een weekje gaat relaxen. 

Tegenstanders van een eigen vakantiehuis

Tegenstanders willen juist iedere keer hun koffer pakken: dan gaan ze weer nieuwe oorden ontdekken. Ze moeten er niet aan denken om steeds weer naar dezelfde plek terug te keren. Ze willen niet weten wat hen te wachten staat, ze willen juist verrast worden. Daarin zit voor hun de ontspanning. Ze zullen dan ook niet zo gauw een vakantiewoning kopen voor eigen gebruik, een vakantiehuis ruilen is voor deze mensen een goede oplossing. Het nadeel zonder eigen vakantiehuis is namelijk  dat ze elke keer dat ze weg willen op zoek moeten naar een bestemming en die dan boeken. Dat is niet altijd even goedkoop. Oké, soms loop je tegen een leuke last minute aan, maar vaak moet je veel moeite doen om een mooie aanbieding te vinden. 

Je vakantiehuis ruilen is de oplossing!

Zou je de tegenstanders om krijgen als ze niet steeds weer naar dezelfde plek hoeven? Dit Waarschijnlijk wel. Dit kan ook zonder je vakantiehuis te ruilen.  Je kunt natuurlijk in een vakantiehuis investeren en dat (laten) verhuren. Je hoeft er zelf niet heen, maar jouw geld levert  wel meer rendement op dan op een spaarrekening. Dan ga je ervan uit dat je er zelf helemaal niet komt, dat je het puur als investeringsobject koopt en niet als genietobject.

Het ruilen van je vakantiehuis biedt heel veel mogelijkheden om ook zelf te genieten!  Zet je vakantiewoning in om te ruilen en de hele wereld ligt aan je voeten: je hebt overal gratis slaapplaatsen.

In Nederland nog redelijk nieuw, maar World Wide een ingeburgerd begrip. Wordt lid van een organisatie zoals huizenruil.com, Holidaylink.com, Guesttoguest.com en Lovehomeswap.com voor een klein bedrag per jaar en je kunt zo vaak je vakantiehuis ruilen als je wilt. Zo is een weekendje Parijs, een weekje Spaanse costa of een vakantie in Kaapstad zo geregeld! 

Zelf een vakantiehuis kopen?
Bekijk het actuele aanbod

Wellicht ook interessant

Blogs over gerelateerde onderwerpen