Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

De koop van een vakantiehuis

Jouw eigen vakantiehuis kopen?

Je hebt er wel eens over gedacht om een eigen vakantiehuis in Nederland te kopen. Als investering of om zelf van te genieten. Of een combinatie van beiden: een groot gedeelte van het jaar verhuren én er regelmatig zelf tot rust komen. Er zijn veel mogelijkheden, ook voor verschillende budgetten. BuitenLeven Recreatiemakelaar is dé expert als het gaat om vakantiehuizen in OverijsselDrenthe, Friesland en Duitsland. De ideale provincies om een tweede huis te kopen. Goed bereikbaar, prachtige natuur en volop rust. Kortom, de perfecte plekken om te ontsnappen aan een druk leven! Of te genieten van een uitstekend rendement.

Vakantiehuis met +3 slaapkamers - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Vermijd de 6 grootste valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

1. Je hebt de ideale vakantiewoning gevonden… Na de koop blijkt pas dat de sfeer op het park heel anders is dan je gedacht had…

2. Je hebt een vakantiewoning gekocht om een groot gedeelte van het jaar te verhuren en de verhuurorganisatie blijkt niet goed te functioneren….Dan is het heel zuur om te ontdekken dat de huuropbrengsten, waar je op gerekend had, niet blijken te kloppen.

3. Je hebt iets te snel “Ja!” gezegd tegen dat schattige huisje, dat een bouwval blijkt te zijn.

4. Je hebt je niet goed verdiept in de overeenkomsten die bij het koopcontract horen. Te laat kom je erachter dat er duizenden euro’s parkkosten per jaar bijkomen…

5. Je hebt niet vooraf jouw maximale budget vastgesteld. Het stulpje dat jouw ideale vakantiehuis lijkt te zijn, valt toch “iets duurder” uit dan gedacht.

6. Je hebt een woning gekocht om lekker zelf van te genieten en nu blijken er nog verhuurverplichtingen op te zitten…

Een vakantiehuis in Nederland kopen voor eigen gebruik

Lekker dichtbij en toch even helemaal eruit! Want als je een drukke baan hebt en het gevoel hebt dat je geleefd wordt, kom je niet altijd aan jezelf toe. Een vakantiehuis kan dan uitkomst bieden. Je stapt op vrijdagavond in de auto en binnen een paar uit ben je in een totaal andere omgeving en toch in je eigen huis. Geen gesleep met spullen, want alles wat je het weekend nodig hebt, kun je lekker laten staan in jouw eigen vakantiewoning.
Ik hoor het vaak van mensen die een eigen vakantiehuis hebben: “Nu we een eigen vakantiehuis hebben gekocht, hebben we een plek waar we echt tot rust komen. We kunnen heerlijk bijtanken en genieten van de natuur. De hectiek van ons dagelijks leven krijgt hier geen vat op ons. We komen iedere keer als herboren thuis!”

Investeren in een vakantiehuis

Als je lijfrente vrijkomt of als je een erfenis gekregen hebt, wil je dat geld goed investeren. Aandelen en obligaties vind je te abstract en je zoekt iets tastbaarders. Een vakantiehuis is dan een slimme investering, want als je een vakantiewoning op een park koopt, heb je nergens omkijken naar. De verhuurorganisatie regelt alles voor je. Oké, je betaalt er ook voor, maar als je vooraf alles goed op een rij zet, weet je ook waar je aan toe bent en welke opbrengsten en kosten je mag verwachten.

Zelf genieten én investeren in een vakantiehuis?

Ook dat is een goede beslissing, want dan heb je een goede belegging, waar je zelf ook van kunt genieten. Of zoals een koper het verwoord: “We hebben een vakantiehuis gekocht, waar we veel plezier van hebben. Het staat in een mooie omgeving, die we graag op de fiets verkennen. In de vakantieperiode verhuren wij onze vakantiewoning, dan is het ons overal veel te druk. Een slimme investering, omdat we dan zelf van de huuropbrengst vakantie kunnen vieren. En dan houden we ook nog wat over!”

De koop van een vakantiehuis - BuitenLevenRecreatiemakelaar

Ons aanbod

Ons aanbod vakantiehuizen is erg gevarieerd: van een tweepersoons Tiny House tot een luxe vakantievilla en alles er tussen in.