Een vakantiehuis kopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Een vakantiewoning kopen  

Je hebt er wel eens over gedacht om een vakantiehuis te kopen. Omdat je mensen kent die enthousiaste verhalen vertellen over hun vakantiewoning of misschien wel om iets leukers met je geld te doen, dan op de spaarrekening te laten staan. Maar hoe pak je dat aan?

Weet je wat je wilt en wat je kunt besteden? Kijk dan eens bij ons aanbod. Wellicht zit jouw droomhuis ertussen. Dan is een afspraak voor een bezichtiging gauw gemaakt.

Maar wat als je nog helemaal geen idee hebt wat je wilt, waar en wat je wilt of kunt besteden?  Dan is een goede voorbereiding het halve werk, want grote passen, snel thuis gaat niet werken bij de aankoop van een vakantiewoning. Een misstap is zo gemaakt, helaas dan meestal wel gelijk een kostbare... 

Wat zijn de valkuilen? Zijn er eigenlijk wel valkuilen? Ja, die zijn er. In het artikel "Vermijd de 6 grootste valkuilen bij de koop van een vakantiehuis" benoemen we de grootste en kostbaarste misstappen. En jou zou niet de eerste zijn die zo'n misstap maakt... 

Download daarom ons eBook "Op weg naar jouw ideale vakantiehuis" en ga stap voor stap op weg naar jouw droomhuis. 

Als je bij de start van je zoektocht of bij enkele onderdelen hulp kunt gebruiken, dan staan wij voor je klaar. Wij hebben 4 pakketten samengesteld waarmee we je kunnen helpen op weg naar jouw droomhuis. Wil je het net even anders of een combinatie van pakketten? Laat het ons weten en we stellen voor jou een pakket op maat samen.

Vermijd de 6 grootste valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

 1. Je hebt de ideale vakantiewoning gevonden… Na de koop blijkt pas dat de sfeer op het park heel anders is dan je gedacht had… 
 2. Je hebt een vakantiewoning gekocht om een groot gedeelte van het jaar te verhuren en de verhuurorganisatie blijkt niet goed te functioneren….Dan is het heel zuur om te ontdekken dat de huuropbrengsten, waar je op gerekend had, niet blijken te kloppen. 
 3. Je hebt iets te snel “Ja!” gezegd tegen dat schattige huisje, dat een bouwval blijkt te zijn. 
 4. Je hebt je niet goed verdiept in de overeenkomsten die bij het koopcontract horen. Te laat kom je erachter dat er duizenden euro’s parkkosten per jaar bijkomen...
 5. Je hebt niet vooraf jouw maximale budget vastgesteld. Het stulpje dat jouw ideale vakantiehuis lijkt te zijn, valt toch “iets duurder” uit dan gedacht.
 6. Je hebt een woning gekocht om lekker zelf van te genieten en nu blijken er nog verhuurverplichtingen op te zitten…

Heel vaak gaat het goed, soms gaat het mis... Met ons eBook "Op weg naar jouw ideale vakantiehuis" ga je stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder struikelen, zonder misstappen en zonder in de 6 grootste valkuilen te trappen! Download het en ga ermee aan de slag. 

 

Aankoopbegeleiding

Wil je graag dat wij je helpen bij de koop van een vakantiewoning? Wij zijn specialist en staan voor je klaar. We hebben 4 pakketten samengesteld waaruit je kunt kiezen. Wil je het net even anders of een combinatie van pakketten? Laat het ons weten en we stellen voor jou een pakket op maat samen. 

Pakket 1: Zoekprofiel opstellen

Je hebt besloten dat je  een vakantiewoning wilt kopen en je weet ook wat je kunt of wilt besteden. Maar dan? Hoe start je de zoektocht?
Belangrijk is dat je voor jezelf op de rij zet wat je wilt en waar. Daar gaan wij jou bij helpen: Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een telefonisch onderhoud stellen we samen jouw zoekprofiel vast, zodat je helder krijgt wat je verwacht van een vakantiehuis en waar je zoekt. Zo kom je steeds dichter bij jouw ideale vakantiehuis.
Daarna gaan wij voor je op zoek en maken een lijst van woningen die aan jouw criteria voldoen en kun je starten met jouw zoektocht!
Meer informatie over zoekproefiel opstellen

Pakket 2: Hulp bij afwikkeling

Als je jouw ideale vakantiewoning gevonden hebt, helpen wij je bij de daadwerkelijk aankoop:
Wij onderhandelen namens jou over de prijs en de voorwaarden, we bestuderen alle onderliggende akten, kijken naar verhuur- en beheerovereenkomsten, checken het koopcontract en ondersteunen jou bij de notaris. Zodat jij lekker kunt gaan genieten van jouw nieuwe vakantiehuis!
Meer informatie over hulp bij afwikkeling

Pakket 3: Samen op zoek

Je hebt één of meer (max. 10) woningen gevonden die je graag wilt bezichtigen. We gaan samen op pad. Je krijgt van ons een objectieve beoordeling van de woningen en advies over de aankoop.
Wij boeken een weekend proef recreëren voor jou in de woning waarmee je een klik hebt. Als je na dit weekend nog steeds enthousiast bent, starten wij namens jou de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden, zorgen dat je een goede koopakte krijgen en ondersteunen jou bij de notaris. 
Meer informatie over samen op zoek

Pakket 4: Volledig ontzorgd

Je wilt een vakantiewoning kopen en je weet ook wat je kunt of wilt besteden. Maar dan? Hoe start je de zoektocht? En hoeveel tijd kost dat? Tijd die je niet hebt of niet wilt besteden aan het zoeken naar een vakantiehuis. Daarom gaan wij jou helpen:
Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een telefonisch onderhoud stellen we samen jouw zoekprofiel vast, zodat wij helder krijgen wat je verwacht van een vakantiehuis en waar je zoekt. Zo kom je steeds dichter bij jouw ideale vakantiehuis. Dan gaan wij voor jou op jacht en maken een lijst van woningen die aan jouw criteria voldoen. Van jou vragen we een selectie te maken.
Als je één of meer woningen gevonden hebt, die jou aanspreken, gaan we samen op pad. Jij krijgt van ons een objectieve beoordeling van de woningen en advies over de aankoop.
Wij boeken een weekend proefrecreëren voor jou in de woning waarmee jij een klik hebt.
Als je na dit weekend nog steeds enthousiast bent, starten wij namens jou de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden, zorgen dat jij een goede koopakte krijgt en ondersteunen je bij de notaris.
Kortom: We willen van jou weten wat jij van een vakantiehuis verwacht, dan kunnen wij jou helpen bij de totale zoektocht,  tot jij jouw ideale vakantiewoning gevonden hebt en lekker kunt gaan genieten! 
Meer informatie over volledig ontzorgd

Kopers en verkopers aan het woord:

 • Annemarieke Koch en Klaus Broersma:

  Annemarieke Koch en Klaus Broersma:

  "Beste Wil, wij willen je heel erg bedanken voor jouw inzet, creatieve aanpak en intensieve samenspraak met ons bij het verkoopproces van onze recreatiewoning op de Hildenberg (Appelscha), in een periode waarin de marktsituatie niet gemakkelijk was. Recreatiemakelaardij BuitenLeven is wat ons betreft zeker en vast een aanrader."
 • Harm en Francien Dekker:

  Harm en Francien Dekker:

  "Toen wij onze recreatiewoning wilden verkopen hebben we gekozen voor BuitenLeven Recreatiemakelaar Wil Brand. Onze ervaring is buitengewoon positief. Niets is haar teveel, ze staat 7 dagen per week voor je klaar, denkt met je mee, is heel actief en direct. Er ontgaat haar niets. Ook op de Duitse markt staat ze haar mannetje met adverteren en vertalen. Na de verkoop kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op de fijne samenwerking."
 • Els en Hans Oudejans:

  Els en Hans Oudejans:

  "Mevrouw Brand, na ons eerste contact was er wederzijds een klik. U zag onze recreatiewoning en wist deze op zijn juiste wijze in te schatten. Iets wat bij 2 voorgaande makelaars niet mogelijk was. Wij hadden geen haast voor verkoop. Tot onze verbazing is de woning binnen een half jaar verkocht. Zowel de koper als de verkoper zijn uitermate content met Uw bemiddeling. Hartelijk dank en vriendelijke groeten."
 • Yvonne en Kees Kant:

  Yvonne en Kees Kant:

  "...paar maanden geleden begon onze zoektocht naar vakantiewoning... Heel serieus hadden we plannen om op de Veluwe ons droomhuis te vinden echter werden onze wensen niet beantwoord met name omdat we de vrije ruimte van een bosrijke omgeving misten. We hebben onze zoektocht toen voortgezet in het super mooie Drenthe en ontmoetten op park Lunsbergen Wil Brand die met ons is gaan kijken wat het meest geschikte huis zou zijn. Wil heeft al onze vragen mbt huur,verblijf, parkregels etc heel duidelijk beantwoord en ook de moeite genomen om een mooi huis te vinden! Met plezier wonen we nu met regelmaat in ons Boshuis, onze twee teckels vinden het heerlijk en familie en vrienden willen ons heel graag vinden!"
 • Lidy en Janneke:

  Lidy en Janneke:

  "Afgelopen voorjaar besloten wij om ons chalet in de kop van Overijssel te verkopen. Van onze buurman op chaletpark Heetveld kregen wij het advies om in zee te gaan met BuitenLeven Recreatiemakelaar. Vanaf het begin viel ons de deskundigheid van Wil Brand, de makelaar, op. We hebben haar ervaren als accuraat, betrouwbaar en zeer klantvriendelijk. Het was heel fijn dat ze voldoende tijd voor ons vrijmaakte en daardoor veel rust uitstraalde. De tekst van de verkoopbrochure was van een hoog niveau en bijzonder wervend. Wij danken Wil hartelijk voor de prettige samenwerking."
 • Ineke de Weerdt en Frans Huber:

  Ineke de Weerdt en Frans Huber:

  "Een beetje argwaan was er toen we voor het eerst de site ’uw-buitenleven’ van Wil Brand bekeken. Is dat wel zuivere koffie, zoveel positieve reacties van klanten? Nu weten we het: ja, het is zuivere koffie. Wil, bedankt voor je aanpak, je betrokkenheid, de manier waarop je contacten legde met geïnteresseerden, de manier waarop je bemiddelde, je prettige en goeie verkooptekst. Lekker snel ons chalet verkocht, in vier maanden gepiept. We zijn er heel blij mee."
 • Gudule Geelen:

  Gudule Geelen:

  "Toen ik mijn vakantiewoning te koop ging zetten was ik daar erg zenuwachtig over. Ik dacht dat het object niet goed in de markt lag en dat het ondanks mijn investeringen en opknapbeurt niet verkocht zou worden. Wil wist mij gerust te stellen. Er werden smaakvolle foto's gemaakt, ze wist moeiteloos de sterke punten van het huis te benoemen en inderdaad, een half jaar later was de woning verkocht!"
 • Dick en Irene Ruig:

  Dick en Irene Ruig:

  "Beste Wil, na de verkoop van onze vakantiewoning in het ‘’ Harderwold Villaresort’’ te Zeewolde willen we je graag nog bedanken voor je vriendelijke,deskundige en actieve inzet. Je optreden was zowel naar de belangstellenden als naar ons, de eigenaren, altijd eerlijk en correct. Heel belangrijk waren je contacten met duitse geinteresseerden en de verkoop met “ onze” duitse koper verliep probleemloos. Wij wensen je veel succes bij je verdere activiteiten!"
 • Stella Huijsdens:

  Stella Huijsdens:

  "Mijn recreatiewoning stond al zo’n 4 jaar te koop… niet te verkopen! Toen werd ik door verwezen naar Wil Brand. Ze is goed. Dat bleek ook: Ze zag alles al voor zich, heeft het huisje heel sfeervol ingericht en was niet bang om zelf op de knieën te gaan om wat meubels in elkaar te schroeven! Ze is erg actief en enthousiast. Niets is teveel. Met ca. een half jaar was het “niet te verkopen” huisje verkocht! Yes, feest! Bedankt Wil!"
 • Marian en Herry Zomer:

  Marian en Herry Zomer:

  "Hallo Wil, Wij zijn heel tevreden. Zowel over het huis als over jouw hulp. Jij was altijd bereid om ons te hulp te komen en altijd op tijd bij afspraken. De afgelopen weken zijn wij zelf de huurders van ons huis geweest. Even het huis proeven en enkele dingen aangepast."
 • Marijke en Ruud Rootring:

  Marijke en Ruud Rootring:

  "Bij de verkoop van onze vakantiewoning maakten wij gebruik van de kennis, kunde en enorme inzet van Wil Brand. Haar ervaring, accuraatheid en directheid naar zowel verkoper als koper bleken, samen met haar stylingsadviezen, in een toen moeilijke markt, doeltreffend. Wij hebben haar werkwijze als zeer prettig ervaren."
 • Harry en Antje Booi:

  Harry en Antje Booi:

  "Hallo Wil, Wij waren zeer tevreden over jou als makelaar. We hebben de woning wel drie keer bekeken. We vroegen jou of dat kon en het paste jou eigenlijk altijd op de dag en tijd dat wij wilden. Dat vonden wij super. En voor de eigenaar handelde jij ook zeer goed. Als wij een woning te koop hadden gingen wij direct naar jou."
 • Hanneke en Martin:

  Hanneke en Martin:

  "Als kopers zijn wij zeer tevreden met Wil als makelaar van de verkoper. De samenwerking met Wil was altijd prettig. Zo antwoordde ze altijd snel was ze bereid om ons uitgebreid te woord te staan. Ook maanden na aankoop van de recreatiewoning bleek dit nog."
 • Mario Spadafino:

  Mario Spadafino:

  "De service van Wil Brand was prima! Enthousiaste begeleiding en goede ideeën hebben geleid tot een vlotte verkoop. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen, dus voor de verkoop van uw vakantiewoning is Wil Brand zeker een aanrader!"
 • IJko en Martha Zuiderveld:

  IJko en Martha Zuiderveld:

  "Ons vakantiehuis stond te koop en er gebeurde anderhalf jaar niets totdat we in contact kwamen met deze enthousiaste makelaar. Door haar inzet en de prettige samenwerking werd ons huis binnen een half jaar verkocht. Zeer tevreden!"

  Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

  Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!