Een vakantiehuis kopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Vakantiehuis kopen

Je hebt er wel eens over nagedacht om een vakantiehuis te kopen. Omdat je mensen kent die enthousiaste verhalen vertellen over hun vakantiehuis of misschien wel omdat je iets leukers met je geld wil doen, dan het op je spaarrekening te laten staan. Maar hoe pak je het kopen van een vakantiehuis aan? Weet je wat je wilt en wat je kunt besteden? Bekijk dan eens ons aanbod van vakantiehuizen. Zit je droomhuis ertussen? Dan is een afspraak voor een bezichtiging snel gemaakt.

  

Een goede voorbereiding is het halve werk

Maar wat als je nog helemaal geen idee hebt wat voor vakantiehuis je wilt kopen, op welke locatie en wat je wilt of kunt besteden? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Want grote passen, snel thuis gaat niet werken bij de aankoop van een vakantiehuis. Een misstap is zo gemaakt. En helaas is dat meestal ook een kostbare... 

Vermijd de 6 grootste valkuilen bij het kopen van een vakantiehuis

In het artikel ‘Vermijd de 6 grootste valkuilen bij de koop van een vakantiehuis’ benoemen we de grootste en meest kostbare misstappen. Je zou niet de eerste zijn die zo'n misstap maakt... Om je hiervoor te behoeden hebben we een stappenplan gemaakt voor de zoektocht jouw ideale vakantiehuis. Download het eBook en ga ermee aan de slag!

Download het eBook

Aankoopbegeleiding 

Bij ‘gewone’ woningen schakelen kopers vaak een aankoopmakelaar in, omdat ze niet thuis zijn in de materie, het moeilijk vinden om een bod te doen of niet weten waar ze op moeten letten. Met andere woorden, wat hun valkuilen zijn of kunnen zijn. 

In de markt van vakantiewoningen is een aankoopmakelaar eerder uitzondering dan regel. En dat is best bijzonder, omdat bij vakantiewoningen meer zaken komen kijken dan alleen het huis. Wat dacht je van parkregels, parkkosten, beheer- en verhuurovereenkomsten? Ook al heb je vaker huizen gekocht, een vakantiehuis is écht iets anders.Het e-Book “Op weg naar jouw ideale vakantiehuis is een goede start om je bewust te worden van wat je wilt, waar en waarom en waar je op moet letten. Maar we kunnen en willen graag meer voor je betekenen: 

“Als specialist in de aan- en verkoop van recreatiewoningen kan ik je goed helpen bij de zoektocht naar en aankoop van jouw droomwoning. Ik ken de markt, de vakantieparken, de verhuurorganisaties en heb een netwerk van specialisten die ik in kan schakelen. Je hebt altijd direct contact met mij. Eén aanspreekpunt en korte lijnen. Je kunt met al je vragen bij me terecht. Ik neem er uitgebreid de tijd voor en begeleid je graag van A tot Z bij de zoektocht naar een aankoop van jouw ideale vakantiehuis.”

Verschillende pakketten voor aankoopbegeleiding 

Er zijn 4 pakketten voor aankoopbegeleiding waar je uit kunt kiezen. Maar ben je naar iets anders op zoek of wil je een combinatie van pakketten? Laat het mij dan weten. Dan stel ik een pakket op maat samen.

Zoekprofiel opstellen

Je hebt besloten dat je  een vakantiehuis wilt kopen en je weet ook wat je kunt of wilt besteden. Maar dan? Hoe start je de zoektocht? Het is belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten wat voor vakantiehuis je wilt en op welke locatie. Daar ga ik jou bij helpen. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en een telefonisch gesprek stellen we samen jouw zoekprofiel vast. Zo kom je steeds dichter bij jouw ideale vakantiehuis. Daarna ga ik voor jou op zoek en maak ik een lijst van huizen die aan jouw criteria voldoen. Dan kan je echt starten met jouw zoektocht!

Meer informatie over het zoekprofiel

Samen op zoek

Je hebt één of meerdere (maximaal 10) vakantiehuizen gevonden die je graag wilt bezichtigen. We gaan samen op pad en je krijgt vervolgens een objectieve beoordeling van de vakantiehuizen en advies over de aankoop. Ik boek een weekend proef recreëren voor jou in de woning waarmee je een klik hebt. Als je na dit weekend nog steeds enthousiast bent, dan start ik namens jou de onderhandeling over de prijs en de voorwaarden, zorg ik ervoor dat je een goede koopakte krijgt en ondersteunen ik jou bij de notaris. 

Meer informatie over samen op zoek

Hulp bij afwikkeling

Gefeliciteerd! Je hebt jouw ideale vakantiehuis gevonden. Ik help je graag bij de daadwerkelijk aankoop. Ik onderhandel namens jou over de prijs en de voorwaarden, ik bestudeer alle onderliggende akten, kijk naar verhuur- en beheerovereenkomsten, check het koopcontract en ondersteun jou bij de notaris. Zodat jij lekker kunt gaan genieten van jouw nieuwe vakantiehuis!

Meer informatie over hulp bij afwikkeling

Volledig ontzorgd

Je wilt een vakantiehuis kopen en je weet ook wat je kunt of wilt besteden. Maar dan? Hoe start je de zoektocht? En hoeveel tijd kost dat? Misschien heb je die tijd niet of weet je simpelweg niet waar je de zoektocht moet beginnen. Ik help je graag. Samen doorlopen we alle hierboven genoemde stappen. Dus ik stel een zoekprofiel op, ga op zoek naar vakantiehuizen die aan de criteria voldoen en samen bezichtigen we de door jou geselecteerde huizen. Ik beoordeel de huizen en adviseer je over de aankoop. Een weekend proef recreëren behoort tot de mogelijkheden en als jij enthousiast bent, dan start ik de onderhandeling namens jou en zorg ik voor de afwikkeling. 

Meer informatie over volledig ontzorgd

 

Kopers en verkopers aan het woord:

 • Marion, Voorburg:

  Marion, Voorburg:

  "Zelfs tijdens de bizarre periode met intelligent lockdown voor COVID-19, gaf Wil Brand mij onverstoord en doelgericht advies bij het vinden van een vakantiehuis in Drenthe. Wat me gelijk opviel was haar vakkundige en vriendelijke aanpak; ze handelde supersnel en zonder blablabla. Haar doeltreffende iPhone filmpjes hielpen enorm. Ze probeerde de woning ook niet mooier te maken dan ie al was en bleef rustig tijdens onderhandelingen. Wat een fijne makelaar!"
 • Maria en Gerard:

  Maria en Gerard:

  “Er zijn makelaars en...makelaars. Als verkopende partij zit Wil Brand voor ons in de beste en zich onderscheidende categorie: actief, deskundig, meedenkend en voortdurend actief! Altijd bij bezichtigingen aanwezig, die zij uitstekend voorbereidt. Positief-kritische adviezen en daadwerkelijke betrokkenheid bij het verloop van het verkooptraject. Een sterk punt is haar communicatie: goed bereikbaar, luisterend oor, snel in antwoord per mail of telefoon en oprecht geïnteresseerd! Dank je wel Wil voor wat je voor ons betekend hebt. We bevelen je van harte bij iedereen aan die in die bijzondere recreatiemarkt wat wil (ver)kopen!”
 • Joke Wieringa:

  Joke Wieringa:

  "Mijn zomerhuisje stond al even te koop aangeboden, zonder succes. Op advies van oud bekende met Wil Brand contact gezocht. Gespecialiseerd in recreatie woningen. Eerste contact erg plezierig en persoonlijk. Afspraak gemaakt voor fotosessie. Resultaat uiterst tevreden over. Advertentie werd geplaatst en vele, vele bezoeken gepland waarin Wil altijd persoonlijk aanwezig was met koffie/thee en informatie. Ook op de zaterdag en zondag. Het informeren over het bezoek van belangstellende(n) naar mij uiterst zorgvuldig en vlot. Een succesvolle verkoop ondanks de nodige haken en ogen heeft inmiddels plaatsgevonden en is op een erg persoonlijke en plezierige manier afgerond. Wil, dank ook voor je geduld en optimisme."
 • Kor en Syvia Dongstra:

  Kor en Syvia Dongstra:

  "Onlangs hebben wij een woning in Appelscha op de Hildenberg gekocht via Wil Brand van BuitenLeven Recreatiemakelaar. Hoewel Wil Brand niet onze aankoopmakelaar was, heeft ze ons op een vlotte, deskundige en plezierige wijze aan ons huis geholpen. Wij willen haar middels deze review nogmaals bedanken."
 • Harm en Francien Dekker:

  Harm en Francien Dekker:

  "Toen wij onze recreatiewoning wilden verkopen hebben we gekozen voor BuitenLeven Recreatiemakelaar Wil Brand. Onze ervaring is buitengewoon positief. Niets is haar teveel, ze staat 7 dagen per week voor je klaar, denkt met je mee, is heel actief en direct. Er ontgaat haar niets. Ook op de Duitse markt staat ze haar mannetje met adverteren en vertalen. Na de verkoop kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op de fijne samenwerking."
 • Annemarieke Koch en Klaus Broersma:

  Annemarieke Koch en Klaus Broersma:

  "Beste Wil, wij willen je heel erg bedanken voor jouw inzet, creatieve aanpak en intensieve samenspraak met ons bij het verkoopproces van onze recreatiewoning op de Hildenberg (Appelscha), in een periode waarin de marktsituatie niet gemakkelijk was. Recreatiemakelaardij BuitenLeven is wat ons betreft zeker en vast een aanrader."
 • Els en Hans Oudejans:

  Els en Hans Oudejans:

  "Mevrouw Brand, na ons eerste contact was er wederzijds een klik. U zag onze recreatiewoning en wist deze op zijn juiste wijze in te schatten. Iets wat bij 2 voorgaande makelaars niet mogelijk was. Wij hadden geen haast voor verkoop. Tot onze verbazing is de woning binnen een half jaar verkocht. Zowel de koper als de verkoper zijn uitermate content met Uw bemiddeling. Hartelijk dank en vriendelijke groeten."
 • Yvonne en Kees Kant:

  Yvonne en Kees Kant:

  "...paar maanden geleden begon onze zoektocht naar vakantiewoning... Heel serieus hadden we plannen om op de Veluwe ons droomhuis te vinden echter werden onze wensen niet beantwoord met name omdat we de vrije ruimte van een bosrijke omgeving misten. We hebben onze zoektocht toen voortgezet in het super mooie Drenthe en ontmoetten op park Lunsbergen Wil Brand die met ons is gaan kijken wat het meest geschikte huis zou zijn. Wil heeft al onze vragen mbt huur,verblijf, parkregels etc heel duidelijk beantwoord en ook de moeite genomen om een mooi huis te vinden! Met plezier wonen we nu met regelmaat in ons Boshuis, onze twee teckels vinden het heerlijk en familie en vrienden willen ons heel graag vinden!"
 • Lidy en Janneke:

  Lidy en Janneke:

  "Afgelopen voorjaar besloten wij om ons chalet in de kop van Overijssel te verkopen. Van onze buurman op chaletpark Heetveld kregen wij het advies om in zee te gaan met BuitenLeven Recreatiemakelaar. Vanaf het begin viel ons de deskundigheid van Wil Brand, de makelaar, op. We hebben haar ervaren als accuraat, betrouwbaar en zeer klantvriendelijk. Het was heel fijn dat ze voldoende tijd voor ons vrijmaakte en daardoor veel rust uitstraalde. De tekst van de verkoopbrochure was van een hoog niveau en bijzonder wervend. Wij danken Wil hartelijk voor de prettige samenwerking."
 • Ineke de Weerdt en Frans Huber:

  Ineke de Weerdt en Frans Huber:

  "Een beetje argwaan was er toen we voor het eerst de site ’uw-buitenleven’ van Wil Brand bekeken. Is dat wel zuivere koffie, zoveel positieve reacties van klanten? Nu weten we het: ja, het is zuivere koffie. Wil, bedankt voor je aanpak, je betrokkenheid, de manier waarop je contacten legde met geïnteresseerden, de manier waarop je bemiddelde, je prettige en goeie verkooptekst. Lekker snel ons chalet verkocht, in vier maanden gepiept. We zijn er heel blij mee."
 • Gudule Geelen:

  Gudule Geelen:

  "Toen ik mijn vakantiewoning te koop ging zetten was ik daar erg zenuwachtig over. Ik dacht dat het object niet goed in de markt lag en dat het ondanks mijn investeringen en opknapbeurt niet verkocht zou worden. Wil wist mij gerust te stellen. Er werden smaakvolle foto's gemaakt, ze wist moeiteloos de sterke punten van het huis te benoemen en inderdaad, een half jaar later was de woning verkocht!"
 • Dick en Irene Ruig:

  Dick en Irene Ruig:

  "Beste Wil, na de verkoop van onze vakantiewoning in het ‘’ Harderwold Villaresort’’ te Zeewolde willen we je graag nog bedanken voor je vriendelijke,deskundige en actieve inzet. Je optreden was zowel naar de belangstellenden als naar ons, de eigenaren, altijd eerlijk en correct. Heel belangrijk waren je contacten met duitse geinteresseerden en de verkoop met “ onze” duitse koper verliep probleemloos. Wij wensen je veel succes bij je verdere activiteiten!"
 • Stella Huijsdens:

  Stella Huijsdens:

  "Mijn recreatiewoning stond al zo’n 4 jaar te koop… niet te verkopen! Toen werd ik door verwezen naar Wil Brand. Ze is goed. Dat bleek ook: Ze zag alles al voor zich, heeft het huisje heel sfeervol ingericht en was niet bang om zelf op de knieën te gaan om wat meubels in elkaar te schroeven! Ze is erg actief en enthousiast. Niets is teveel. Met ca. een half jaar was het “niet te verkopen” huisje verkocht! Yes, feest! Bedankt Wil!"
 • Marian en Herry Zomer:

  Marian en Herry Zomer:

  "Hallo Wil, Wij zijn heel tevreden. Zowel over het huis als over jouw hulp. Jij was altijd bereid om ons te hulp te komen en altijd op tijd bij afspraken. De afgelopen weken zijn wij zelf de huurders van ons huis geweest. Even het huis proeven en enkele dingen aangepast."
 • Marijke en Ruud Rootring:

  Marijke en Ruud Rootring:

  "Bij de verkoop van onze vakantiewoning maakten wij gebruik van de kennis, kunde en enorme inzet van Wil Brand. Haar ervaring, accuraatheid en directheid naar zowel verkoper als koper bleken, samen met haar stylingsadviezen, in een toen moeilijke markt, doeltreffend. Wij hebben haar werkwijze als zeer prettig ervaren."
 • Harry en Antje Booi:

  Harry en Antje Booi:

  "Hallo Wil, Wij waren zeer tevreden over jou als makelaar. We hebben de woning wel drie keer bekeken. We vroegen jou of dat kon en het paste jou eigenlijk altijd op de dag en tijd dat wij wilden. Dat vonden wij super. En voor de eigenaar handelde jij ook zeer goed. Als wij een woning te koop hadden gingen wij direct naar jou."
 • Mario Spadafino:

  Mario Spadafino:

  "De service van Wil Brand was prima! Enthousiaste begeleiding en goede ideeën hebben geleid tot een vlotte verkoop. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen, dus voor de verkoop van uw vakantiewoning is Wil Brand zeker een aanrader!"
 • IJko en Martha Zuiderveld:

  IJko en Martha Zuiderveld:

  "Ons vakantiehuis stond te koop en er gebeurde anderhalf jaar niets totdat we in contact kwamen met deze enthousiaste makelaar. Door haar inzet en de prettige samenwerking werd ons huis binnen een half jaar verkocht. Zeer tevreden!"
 • Hanneke en Martin:

  Hanneke en Martin:

  "Als kopers zijn wij zeer tevreden met Wil als makelaar van de verkoper. De samenwerking met Wil was altijd prettig. Zo antwoordde ze altijd snel was ze bereid om ons uitgebreid te woord te staan. Ook maanden na aankoop van de recreatiewoning bleek dit nog."

  Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

  Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!