Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Met een vakantiehuis de wereld aan je voeten!

De voorstanders van een eigen vakantiehuis vinden het erg prettig dat ze niet steeds weer een koffer in hoeven pakken als ze een weekend weg willen. Kleding, toiletspullen en bijvoorbeeld kruiden kun je laten staan in je vakantiehuis. 

Spontaan denken: “het is nu mooi weer, we gaan het weekend er even tussen uit” kunnen deze mensen gemakkelijk doen.  Ze weten dat ze weer gaan genieten van de rust, de natuur, de sport, de ontspanning. Ze weten dat ze weer herboren thuis komen na een weekend “even niks hoeven”. Bovendien kun je gratis weg. Oké, je heb in je huis geïnvesteerd, maar het kost verder niks als je een weekend naar je huis gaat of een weekje gaat relaxen.

Tegenstanders willen juist iedere keer hun koffer pakken: dan gaan ze weer nieuwe oorden ontdekken. Ze moeten er niet aan denken om steeds weer naar dezelfde plek terug te keren. Ze willen niet weten wat hen te wachten staat, ze willen juist verrast worden. Daarin zit voor hun de ontspanning. Ze zullen dan ook niet zo gauw een vakantiewoning kopen.  Nadeel is wel dat ze elke keer dat ze weg willen op zoek moeten naar een bestemming en die dan boeken. Dat is niet altijd even goedkoop. Oké, soms loop je tegen een leuke last minute aan, maar vaak moet je veel moeite doen om een mooie aanbieding te vinden.

Zou je de tegenstanders om krijgen als ze niet steeds weer naar dezelfde plek hoeven? Waarschijnlijk wel. Je kunt natuurlijk in een vakantiehuis investeren en dat (laten) verhuren. je hoeft er zelf niet heen, maar jouw geld levert  wel meer rendement op dan op een spaarrekening. Dan ga je ervan uit dat je er zelf helemaal niet komt, dat je het puur als investeringsobject koopt en niet als genietobject.

Wat je ook kunt doen is ruilen!  Zet je woning in als ruilobject en de hele wereld ligt aan je voeten: je hebt overal gratis slaapplaatsen.
In Nederland nog redelijk nieuw, maar World Wide een ingeburgerd begrip. Wordt lid van een organisatie zoals huizenruil.com, Holidaylink.com, Guesttoguest.com en Lovehomeswap.com voor een klein bedrag per jaar en je kunt zo vaak ruilen als je wilt. Zo is een weekendje Parijs, een weekje Spaanse costa of een vakantie in Kaapstad zo geregeld!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!
Bekijk het huidige aanbod!
Bekijk het actuele aanbod

Wellicht ook interessant

Blogs over gerelateerde onderwerpen