Vakantiehuis verkopen? Kies voor expertise en betrokkenheid - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Vakantiehuis verkopen

Kies voor expertise en betrokkenheid

Mijn naam is Wil Brand, oprichter en eigenaar van BuitenLeven Recreatiemakelaar. Tot 6 jaar geleden was ik werkzaam bij een groot makelaarskantoor in recreatief vastgoed. Ik besloot voor mijzelf te beginnen om dat te kunnen doen wat ik bij groot makelaarskantoor niet of nauwelijks waar kon maken: persoonlijk in contact staan met mijn klanten, ze alle tijd en aandacht geven die nodig is, écht meedenken, betrokken zijn en hoge kwaliteit leveren. 

Even snel een bezichtiging ‘er tussen plannen’, dat is voor mij een no-go. Het gaat immers niet alleen om de vakantiewoning an sich, maar ook het park en de omgeving. Alvorens een recreatiewoning bij mij in de verkoop gaat verdiep ik mij hier in zodat ik de bezichtigende partij goed en volledig kan informeren. Wat is de sfeer op het park? Wat zijn de regels voor eigenaren van een vakantiehuis? Wat zijn de verhuurmogelijkheden? En welk rendement kan ik verwachten? Door antwoord te geven op deze vragen weten kopers goed waar ze aan toe zijn, voordat ze de koopovereenkomst tekenen. 

Ik heb er niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby van gemaakt om (binnen afzienbare tijd) op zoek te gaan naar de perfecte match tussen potentiële kopers en de te verkopen vakantiewoningen. 

Vakantiehuis verkopen

Ben je van plan om je vakantiehuis te verkopen? Met mijn jarenlange ervaring in de makelaardij en expertise in marketing en verkoopstyling durf ik te zeggen dat ik in staat ben om recreatiewoningen anders in de markt te zetten. De slogan van BuitenLeven Recreatiemakelaar, “Creatief in recreatief vastgoed”, maak ik waar door vakantiewoningen via verschillende (online en offline) marketingkanalen actief in de markt te zetten en actief kopers te werven. Ik sta direct in contact met potentiële kopers waardoor de klantopvolging optimaal is. Kopers (en uiteraard ook verkopers) hebben te maken met Wil Brand, niet met een groot kantoor. 

Werkwijze BuitenLeven Recreatiemakelaar

BuitenLeven Recreatiemakelaar verzorgt het verkoopproces van A tot Z. Open en eerlijke communicatie met de verkopende partij speelt daarbij een belangrijke rol. 

Het verkoopproces van BuitenLeven Recreatiemakelaar bestaat uit een aantal stappen: 

 1. We kijken kritisch naar de te verkopen vakantiewoning. Is de bouwkundige staat in orde? Zit de woning nog goed in de verf? En voldoet het interieur aan de eisen van deze tijd? Ik geef advies over wat er eventueel nog moet gebeuren, voordat de woning in de verkoop kan. 
 2. Samen bepalen we de vraagprijs. Bij het bepalen van de vraagprijs kijken we niet alleen naar vaste waarden, zoals bouwjaar, inhoud, perceeloppervlakte en soort bouw. Ook de staat van onderhoud en inventaris spelen een belangrijke rol. Vooral de unieke kenmerken van het huis, het park en de locatie bepalen uiteindelijk de vraagprijs.
 3. BuitenLeven Recreatiemakelaar maakt een uniek marketingplan voor het te verkopen vakantiehuis. Geen ‘eenheidsworst’, maar een plan dat afgestemd is op de woning, de ligging van het park en de doelgroep. Potentiële klanten worden actief geworven via internet en social media. Doelgroepgericht, zodat elke vakantiewoning de juiste belangstellenden trekt.
 4. We maken mooie foto's. Dit is een vereiste voor een goede presentatie. BuitenLeven Recreatiemakelaar werkt met een professionele fotograaf die jouw vakantiehuis op z'n mooist in beeld brengt. Ook laten we duidelijke plattegronden maken en schrijf ik een wervende tekst. Geen standaard ‘makelaars tekst’, maar een tekst die uitnodigt om jouw vakantiehuis te bezichtigen.
 5. We maken een verkoopbrochure, die je via de website van BuitenLeven Recreatiemakelaar kunt downloaden. Na een bezichtiging geven we belangstellenden ook een papieren brochure mee. Hierin wordt niet alleen de vakantiewoning beschreven, maar ook het park en de omgeving.
 6. De te verkopen vakantiewoning wordt (ook) op andere websites geplaatst. Als we jouw vakantiehuis online in de verkoop zetten, dan doen we dat niet alleen op onze eigen website maar ook op een aantal andere websites, zoals Funda, zodat jouw woning bij een groot publiek onder de aandacht komt. 
 7. We adverteren (o.a.) op Google en op Facebook om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het te verkopen vakantiehuis. 
 8. We nodigen ons ‘belangstellenden-bestand’ uit om jouw woning te bezichtigen. Daar trekken we genoeg tijd voor uit zodat potentiële kopers onder het genot van een kopje koffie al hun vragen kunnen stellen. Zij maken op deze manier niet alleen kennis met de vakantiewoning maar ook met de faciliteiten op het park. Zo proeven ze de sfeer van het park en kunnen ze goed beoordelen of het huis en het park bij hen past. 
 9. We versturen elke maand het online magazine “Buitengewoon BuitenLeven” naar mensen die op zoek zijn naar een vakantiehuis. Dit magazine staat boordevol inspiratie en tips rondom de koop van een vakantiewoning en het (nieuwe) aanbod van BuitenLeven Recreatiemakelaar.

Verkoop bestaande vakantiewoningen

BuitenLeven Recreatiemakelaar verkoopt (in tegenstelling tot de meeste recreatiemakelaars) niet alleen woningen binnen nieuwbouwprojecten maar is juist gespecialiseerd in de verkoop van bestaande vakantiewoningen van particulieren.

Vakantiehuis verkopen via BuitenLeven Recreatiemakelaar?

Wil je je vakantiehuis verkopen en ben je daarvoor op zoek naar een betrokken recreatiemakelaar die tijd voor je maakt, met je meedenkt en kwaliteit levert? Denk dan eens aan BuitenLeven Recreatiemakelaar. Neem gerust contact met mij op. 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefoon: 06 – 55 77 7781
Of vul het contactformulier in. 

Tarieven

BuitenLeven Recreatiemakelaar is helder en transparant over de tarieven. We spreken af voor welke courtage wij de recreatiewoning gaan verkopen en hanteren het ‘no cure, no pay’ principe. Ook de kosten voor marketing zetten we duidelijk voor je op een rij.

  

"Onze slogan "Creatief in recreatief vastgoed” maken we meer dan waar:
Actief de woning in de markt zetten, actief kopers werven, dat is waar we goed in zijn!
Lees hieronder de ervaringen van verkopers en kopers."

Kopers en verkopers aan het woord:

 • Marion, Voorburg:

  Marion, Voorburg:

  "Zelfs tijdens de bizarre periode met intelligent lockdown voor COVID-19, gaf Wil Brand mij onverstoord en doelgericht advies bij het vinden van een vakantiehuis in Drenthe. Wat me gelijk opviel was haar vakkundige en vriendelijke aanpak; ze handelde supersnel en zonder blablabla. Haar doeltreffende iPhone filmpjes hielpen enorm. Ze probeerde de woning ook niet mooier te maken dan ie al was en bleef rustig tijdens onderhandelingen. Wat een fijne makelaar!"
 • Maria en Gerard:

  Maria en Gerard:

  “Er zijn makelaars en...makelaars. Als verkopende partij zit Wil Brand voor ons in de beste en zich onderscheidende categorie: actief, deskundig, meedenkend en voortdurend actief! Altijd bij bezichtigingen aanwezig, die zij uitstekend voorbereidt. Positief-kritische adviezen en daadwerkelijke betrokkenheid bij het verloop van het verkooptraject. Een sterk punt is haar communicatie: goed bereikbaar, luisterend oor, snel in antwoord per mail of telefoon en oprecht geïnteresseerd! Dank je wel Wil voor wat je voor ons betekend hebt. We bevelen je van harte bij iedereen aan die in die bijzondere recreatiemarkt wat wil (ver)kopen!”
 • Joke Wieringa:

  Joke Wieringa:

  "Mijn zomerhuisje stond al even te koop aangeboden, zonder succes. Op advies van oud bekende met Wil Brand contact gezocht. Gespecialiseerd in recreatie woningen. Eerste contact erg plezierig en persoonlijk. Afspraak gemaakt voor fotosessie. Resultaat uiterst tevreden over. Advertentie werd geplaatst en vele, vele bezoeken gepland waarin Wil altijd persoonlijk aanwezig was met koffie/thee en informatie. Ook op de zaterdag en zondag. Het informeren over het bezoek van belangstellende(n) naar mij uiterst zorgvuldig en vlot. Een succesvolle verkoop ondanks de nodige haken en ogen heeft inmiddels plaatsgevonden en is op een erg persoonlijke en plezierige manier afgerond. Wil, dank ook voor je geduld en optimisme."
 • Kor en Syvia Dongstra:

  Kor en Syvia Dongstra:

  "Onlangs hebben wij een woning in Appelscha op de Hildenberg gekocht via Wil Brand van BuitenLeven Recreatiemakelaar. Hoewel Wil Brand niet onze aankoopmakelaar was, heeft ze ons op een vlotte, deskundige en plezierige wijze aan ons huis geholpen. Wij willen haar middels deze review nogmaals bedanken."
 • Harm en Francien Dekker:

  Harm en Francien Dekker:

  "Toen wij onze recreatiewoning wilden verkopen hebben we gekozen voor BuitenLeven Recreatiemakelaar Wil Brand. Onze ervaring is buitengewoon positief. Niets is haar teveel, ze staat 7 dagen per week voor je klaar, denkt met je mee, is heel actief en direct. Er ontgaat haar niets. Ook op de Duitse markt staat ze haar mannetje met adverteren en vertalen. Na de verkoop kijken wij met een zeer tevreden gevoel terug op de fijne samenwerking."
 • Annemarieke Koch en Klaus Broersma:

  Annemarieke Koch en Klaus Broersma:

  "Beste Wil, wij willen je heel erg bedanken voor jouw inzet, creatieve aanpak en intensieve samenspraak met ons bij het verkoopproces van onze recreatiewoning op de Hildenberg (Appelscha), in een periode waarin de marktsituatie niet gemakkelijk was. Recreatiemakelaardij BuitenLeven is wat ons betreft zeker en vast een aanrader."
 • Els en Hans Oudejans:

  Els en Hans Oudejans:

  "Mevrouw Brand, na ons eerste contact was er wederzijds een klik. U zag onze recreatiewoning en wist deze op zijn juiste wijze in te schatten. Iets wat bij 2 voorgaande makelaars niet mogelijk was. Wij hadden geen haast voor verkoop. Tot onze verbazing is de woning binnen een half jaar verkocht. Zowel de koper als de verkoper zijn uitermate content met Uw bemiddeling. Hartelijk dank en vriendelijke groeten."
 • Yvonne en Kees Kant:

  Yvonne en Kees Kant:

  "...paar maanden geleden begon onze zoektocht naar vakantiewoning... Heel serieus hadden we plannen om op de Veluwe ons droomhuis te vinden echter werden onze wensen niet beantwoord met name omdat we de vrije ruimte van een bosrijke omgeving misten. We hebben onze zoektocht toen voortgezet in het super mooie Drenthe en ontmoetten op park Lunsbergen Wil Brand die met ons is gaan kijken wat het meest geschikte huis zou zijn. Wil heeft al onze vragen mbt huur,verblijf, parkregels etc heel duidelijk beantwoord en ook de moeite genomen om een mooi huis te vinden! Met plezier wonen we nu met regelmaat in ons Boshuis, onze twee teckels vinden het heerlijk en familie en vrienden willen ons heel graag vinden!"
 • Lidy en Janneke:

  Lidy en Janneke:

  "Afgelopen voorjaar besloten wij om ons chalet in de kop van Overijssel te verkopen. Van onze buurman op chaletpark Heetveld kregen wij het advies om in zee te gaan met BuitenLeven Recreatiemakelaar. Vanaf het begin viel ons de deskundigheid van Wil Brand, de makelaar, op. We hebben haar ervaren als accuraat, betrouwbaar en zeer klantvriendelijk. Het was heel fijn dat ze voldoende tijd voor ons vrijmaakte en daardoor veel rust uitstraalde. De tekst van de verkoopbrochure was van een hoog niveau en bijzonder wervend. Wij danken Wil hartelijk voor de prettige samenwerking."
 • Ineke de Weerdt en Frans Huber:

  Ineke de Weerdt en Frans Huber:

  "Een beetje argwaan was er toen we voor het eerst de site ’uw-buitenleven’ van Wil Brand bekeken. Is dat wel zuivere koffie, zoveel positieve reacties van klanten? Nu weten we het: ja, het is zuivere koffie. Wil, bedankt voor je aanpak, je betrokkenheid, de manier waarop je contacten legde met geïnteresseerden, de manier waarop je bemiddelde, je prettige en goeie verkooptekst. Lekker snel ons chalet verkocht, in vier maanden gepiept. We zijn er heel blij mee."
 • Gudule Geelen:

  Gudule Geelen:

  "Toen ik mijn vakantiewoning te koop ging zetten was ik daar erg zenuwachtig over. Ik dacht dat het object niet goed in de markt lag en dat het ondanks mijn investeringen en opknapbeurt niet verkocht zou worden. Wil wist mij gerust te stellen. Er werden smaakvolle foto's gemaakt, ze wist moeiteloos de sterke punten van het huis te benoemen en inderdaad, een half jaar later was de woning verkocht!"
 • Dick en Irene Ruig:

  Dick en Irene Ruig:

  "Beste Wil, na de verkoop van onze vakantiewoning in het ‘’ Harderwold Villaresort’’ te Zeewolde willen we je graag nog bedanken voor je vriendelijke,deskundige en actieve inzet. Je optreden was zowel naar de belangstellenden als naar ons, de eigenaren, altijd eerlijk en correct. Heel belangrijk waren je contacten met duitse geinteresseerden en de verkoop met “ onze” duitse koper verliep probleemloos. Wij wensen je veel succes bij je verdere activiteiten!"
 • Stella Huijsdens:

  Stella Huijsdens:

  "Mijn recreatiewoning stond al zo’n 4 jaar te koop… niet te verkopen! Toen werd ik door verwezen naar Wil Brand. Ze is goed. Dat bleek ook: Ze zag alles al voor zich, heeft het huisje heel sfeervol ingericht en was niet bang om zelf op de knieën te gaan om wat meubels in elkaar te schroeven! Ze is erg actief en enthousiast. Niets is teveel. Met ca. een half jaar was het “niet te verkopen” huisje verkocht! Yes, feest! Bedankt Wil!"
 • Marian en Herry Zomer:

  Marian en Herry Zomer:

  "Hallo Wil, Wij zijn heel tevreden. Zowel over het huis als over jouw hulp. Jij was altijd bereid om ons te hulp te komen en altijd op tijd bij afspraken. De afgelopen weken zijn wij zelf de huurders van ons huis geweest. Even het huis proeven en enkele dingen aangepast."
 • Marijke en Ruud Rootring:

  Marijke en Ruud Rootring:

  "Bij de verkoop van onze vakantiewoning maakten wij gebruik van de kennis, kunde en enorme inzet van Wil Brand. Haar ervaring, accuraatheid en directheid naar zowel verkoper als koper bleken, samen met haar stylingsadviezen, in een toen moeilijke markt, doeltreffend. Wij hebben haar werkwijze als zeer prettig ervaren."
 • Harry en Antje Booi:

  Harry en Antje Booi:

  "Hallo Wil, Wij waren zeer tevreden over jou als makelaar. We hebben de woning wel drie keer bekeken. We vroegen jou of dat kon en het paste jou eigenlijk altijd op de dag en tijd dat wij wilden. Dat vonden wij super. En voor de eigenaar handelde jij ook zeer goed. Als wij een woning te koop hadden gingen wij direct naar jou."
 • Mario Spadafino:

  Mario Spadafino:

  "De service van Wil Brand was prima! Enthousiaste begeleiding en goede ideeën hebben geleid tot een vlotte verkoop. Alle gemaakte afspraken zijn nagekomen, dus voor de verkoop van uw vakantiewoning is Wil Brand zeker een aanrader!"
 • IJko en Martha Zuiderveld:

  IJko en Martha Zuiderveld:

  "Ons vakantiehuis stond te koop en er gebeurde anderhalf jaar niets totdat we in contact kwamen met deze enthousiaste makelaar. Door haar inzet en de prettige samenwerking werd ons huis binnen een half jaar verkocht. Zeer tevreden!"
 • Hanneke en Martin:

  Hanneke en Martin:

  "Als kopers zijn wij zeer tevreden met Wil als makelaar van de verkoper. De samenwerking met Wil was altijd prettig. Zo antwoordde ze altijd snel was ze bereid om ons uitgebreid te woord te staan. Ook maanden na aankoop van de recreatiewoning bleek dit nog."