De antwoorden op veel gestelde vragen (2) - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • De antwoorden op veel gestelde vragen (2)

Antwoorden op veel gestelde vragen (2)

 

Er is veel behoefte aan informatie rondom de aankoop van vakantiewoningen. In dit blog geef ik antwoord op vragen die ik vaak krijg.

Waarom betaal ik parkkosten als ik een woning op een vakantiepark koop?

Parkkosten zijn de kosten die je betaalt voor het onderhoud van het park. Denk daarbij aan onderhoud van de wegen en paden, onderhoud van de centrale voorzieningen, onderhoud van openbaar groen, zoals gras maaien en struiken snoeien. Ook de verlichting moet onderhouden en af en toe vervangen worden. Er zijn vaak centrale punten waar je je afval kwijt kunt. Dat afval moet ook afgevoerd worden.

De parkkosten zijn per park verschillend en afhankelijk van de voorzieningen in het park. Als er een zwembad, indoorspeeltuin, restaurant en allerlei sportmogelijkheden zijn, dan zullen de parkkosten hoger zijn dan bij een park dat alleen over een receptie beschikt. Alle voorzieningen moeten immers onderhouden worden.

Hoe kom ik achter de huuropbrengsten van de afgelopen jaren?

De verkopend makelaar heeft van de eigenaar of de verhuurorganisatie de huurinkomsten van de laatste jaren ontvangen. Zoniet, dan kan hij ze opvragen. Aan de hand van dit overzicht kun je je een beeld vormen van de inkomsten die je kunt verwachten. Je kunt dan ook zien of de verhuur af- of toeneemt. Let er bij de bedragen op of ze netto of bruto zijn.

Wat is het verschil tussen netto en bruto rendement?

De bruto huurinkomsten zijn de inkomsten zoals ze door de verhuurorganisatie ontvangen zijn. Dit zijn dus de bedragen die huurders betaald hebben. Dit zijn niet de bedragen die naar jou als eigenaar overgemaakt worden. Van de bruto huurinkomsten moet de provisie voor de verhuurorganisatie nog af. De provisie is afhankelijk van de verhuurorganisatie en/of het park. Meestel bedraagt de provisie tussen 20 en 30%.

Hoe kan ik het rendement van een vakantiewoning berekenen?

Als je een vakantiehuis koopt voor de verhuur, wil je weten wat jouw rendement kan zijn. Als je een goede berekening wilt maken moet je alle posten die van belang zijn meenemen in je berekening. Kosten voor groot onderhoud worden meestal niet meegenomen in de rendementsberekeningen die door makelaars of projectontwikkelaars worden opgesteld.
Als je een rendementsberekening krijgt, check dan goed of alle kosten opgenomen zijn.

Klik hier voor uitgebreide informatie over rendement en een rekenvoorbeeld.

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

 

 

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!