Trend: vakantie met 3 generaties - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • Trend: vakantie met 3 generaties

Trend: vakantie met 3 generaties 

Een belangrijke trend is dat we tijdens de vakantie echt tijd willen hebben voor onze familie. Multigeneration travel is in opkomst: vakantie met niet alleen het eigen gezin, maar ook met broers, zussen, opa, oma en kleinkinderen. Het hele jaar door zijn we druk en als we vrij zijn, dan willen we die tijd doorbrengen met mensen die dicht bij ons staan. 

In ons dagelijks leven onderhouden we steeds meer contacten via social media, maar we hebben ook behoefte aan persoonlijk contact. De behoefte aan echte dingen en echt contact zal volgens de trendwatchers alleen maar groter worden. Vakantie is de tijd van het jaar waarin we onszelf willen zijn.

Tijd voor elkaar, samen er op uit trekken, leuke dingen ondernemen, bijpraten, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen creëren. Wat is er nou leuker dan je eigen vakantiehuis delen met de hele familie? Niet alleen jij maakt gebruik van jouw recreatiewoning, maar ook je kinderen met hun gezinnen mogen er het gehele seizoen van genieten.

Het is een leuke mogelijkheid om vrije tijd door te brengen met je kleinkinderen.  Of je biedt je kinderen een gezellige vakantieweek aan. Een voordeel van een vakantiewoning delen met verschillende families is dat de kosten worden gespreid, maar je hoeft je huis niet te verhuren aan vreemden.

Veel vakantiewoningen zijn uitermate geschikt voor multigeneratie vakanties: vaak is er een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn dan nog 2 of 3 slaapkamers en een 2e badkamer. Zo heeft iedereen de ruimte en loop je elkaar niet in de weg. Ook qua luxe doen vakantiehuizen niet meer onder voor “eerste huizen”. De vakantiewoningen zijn van alle gemakken voorzien en bieden dezelfde luxe als thuis.


Het ultieme voorbeeld van een multigeneratie vakantiehuis is het vakantieparadijs in Rheezerveen, dat we in verkoop hebben: 3 chalets, een zwembad, sauna, picknick tafel en boomhut op 1200 meter eigen grond aan de rand van een klein parkje met uitzicht op de landerijen en bossen. De foto’s in de gang zijn de stille getuigen van veel jaren zomerpret met de hele familie. Klik hier voor meer informatie.


Of wat dacht je van een recreatievilla aan een golfbaan?
In Appelscha grenzen de tuinen aan de golfbaan, die als het ware door het park slingert. Of de tuin grenst aan de bosrand en je hebt bijna het grootste natuurgebied van Nederland aan je voeten liggen… De woningen zijn riant van afmeting, ruim genoeg voor 3 generaties, met grote tuinen die veel privacy bieden. Download hier de brochure.

En als je niet te lang wacht met beslissen, kunt je dit voorjaar of deze zomer al genieten van jouw eigen multigeneratie vakantiehuis!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!