Op zoek naar de "woningklik" - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Op zoek naar de "woningklik"

Hoe maakt je een keuze welke vakantiewoningen je wilt bezichtigen? Ik geef je een aantal tips. 

Internet
Als je op internet een aantal vakantiewoningen hebt gevonden, die wellicht interessant zijn om te bekijken, is het slim om ook te ontdekken of het park je aanspreekt.

Trek er op uit!
Ik raad je aan eens een bezoek aan een paar parken te brengen. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden om een huis te huren en laat je informeren over activiteiten op het park en uitjes in de omgeving. Kun je gelijk ervaren of je vriendelijk en hulpvaardig te woord wordt gestaan!

Ga eens koffie drinken of lunchen in het restaurant en praat met mensen die er vakantie vieren. Zo krijg je een indruk van de sfeer op het park en de ontspanningsmogelijkheden.

En loop gewoon eens rond. Wat voor indruk krijg je van het park? Hoe liggen de woningen t.o.v. elkaar, hoever liggen ze van elkaar af? Is er een centrumgebouw met alle voorzieningen of liggen de sportvelden verspreid over het park? Is er veel te doen of is het juist heel rustig?

Dan blijkt al snel of je je op je gemak voelt. Voelt het goed, dan zijn de huizen een nadere bestudering waard. Maak pas een afspraak voor een bezoek aan een vakantiehuis als je zeker weet dat dit park bij jou past. Het is zonde van jouw tijd en die van de makelaar als je een afspraak maakt op een park dat je niet kent en bij de ingang al denkt: dit wordt hem niet….

Neem de tijd.
Als je een bezichtiging gaat plannen, trek er dan genoeg tijd voor uit: Kijk op je gemak rond in de woning. Ga eens rustig op de bank zitten en neem de woonkamer en het uitzicht in je op. Voldoen de keuken en de badkamer aan jouw eisen? Zijn de slaapkamers groot genoeg? Is er voldoende bergruimte? En let op al die andere zaken die jij belangrijk vindt!

Beoordeel -voor zover je dat kunt- hoe de bouwkundige staat van de woning is. Soms laat de verkoper een bouwkundig rapport maken. Is dat er niet en twijfel je, schakel dan een bouwkundige in. Er zijn gespecialiseerde bureaus voor, maar een familielid of vriend met kennis van zaken, kan je ook helpen.

Ga eens in de tuin zitten en laat de omgeving op je inwerken. Wat hoor je allemaal? Is er een snelweg vlakbij en hoor je de auto’s voorbij zoeven of hoor je vogels fluiten? Wat is de afstand naar de buren, hoe groot is de kans dat je hun gesprekken letterlijk kunt volgen (en zij dus jouw gesprekken!)?

En dan ineens voelt het goed, er is een klik: dit huis moet het worden…
Als je dat gevoel hebt, heb je je droomhuis gevonden!

Informatie
Stap dan even van de roze wolk met beide benen op de grond en zorg dat je alle informatie verzamelt die je te pakken kunt krijgen, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Zaken waaraan je hierbij moet denken zijn: parkkosten, forensenbelasting, rendement, hoe zit het met de belasting als je gaat verhuren, (verplicht) lidmaatschap Vereniging van Eigenaren (VVE),  beheerovereenkomst, verhuurovereenkomst. Pas als alle voorwaarden en regels duidelijk zijn kun je overgaan tot aankoop.

Hulp
Vind je het moeilijk om een selectie te maken, een huis te beoordelen of informatie te verzamelen? Ik help je graag. Bel of mail me even, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

eBook
Wil je het complete stappenplan voor de zoektocht naar jouw droomhuis? Download dan het eBook "Op zoek naar jouw ideale vakantiehuis".

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!