"Een eigen vakantiehuis, een plek onder de zon..." - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • "Een eigen vakantiehuis, een plek onder de zon..."

"Een eigen vakantiehuis, een plek onder de zon..."


Er wordt veel over geschreven: Als je geld op je spaarrekening hebt staan, krijg je daar erg weinig rente over. De rente op spaarrekeningen is nog nooit zo laag geweest, dus wordt je aangespoord om je centen slimmer te beleggen, bijvoorbeeld door te investeren in een vakantiewoning, die je dan kunt verhuren. Ik ben de laatste om te zeggen dat dat geen goede investering is, maar waarom wordt daar zo de nadruk op gelegd?

Investeren in geluk
Maar wat als je gewoon iets leuks met je geld wilt doen? Is er iets mis mee als je een vakantiehuis puur voor jezelf wilt kopen? Gewoon investeren in geluk! Kun je je een betere investering voorstellen?
Een plek waar je lekker tot rust kunt komen, even weg uit de dagelijkse sleur, midden in de natuur, waar je alleen maar hoeft te genieten en waar het rendement bestaat uit een ontspannen leefstijl. Hoe fijn is dat? Alsof je een recreatiewoning alleen op voor zakelijke doeleinden mag kopen! Alsof het alleen maar een verantwoorde aankoop mag zijn. Alsof je je geld alleen maar verstandig mag gebruiken.

 

Je tweede thuis
Je eigen vakantiehuis, dat is een plek waar je je honderd procent thuis voelt, je tweede thuis zogezegd. Je hebt er je eigen spullen en hebt de vakantiewoning volledig ingericht naar je eigen smaak. Het spreekt voor zich dat je met een vakantiehuisje veel minder voorbereidingen hoeft te treffen, gewoon in de auto stappen en rijden, want alles wat je nodig hebt, laat je in het vakantiehuis staan. Hoe relaxed is dat?
In de vrije weekenden genieten van elkaar en de natuur. Niks hoeven en lekker bijtanken. Tijd voor elkaar, samen er op uit trekken, leuke dingen ondernemen, bijpraten, herinneringen ophalen en nieuwe herinneringen creëren. Herboren thuis komen en er weer even tegenaan kunnen. Het is allemaal mogelijk met een eigen vakantiehuis!

Het geluk van het grote genieten
Investeren en genieten kan dus heel goed samen gaan: Aan een vakantiehuis kun je veel plezier beleven. Wil je echt optimaal genieten, zoek dan naar een plek die goed bij je past. De een voelt zich thuis als er een subtropisch zwemparadijs is, de ander komt goed tot zijn recht op een klein, rustig park, zonder animatie. En weer een ander gedijt het best wanneer er een golfbaan aanwezig is.
Denk er in ieder geval goed over na. Verliefd worden op een huis en hals over kop kopen, kan een dure misser worden. Ga even met beide benen op de grond staan, schakel je verstand in en zet alle voors en tegens tegen elkaar af. Als je dan een weloverwogen aankoop doet, kan het grote genieten beginnen! 

Weet je niet waar en hoe je je zoektocht moet beginnen? We helpen je graag: we hebben een 12-stappenplan voor je geschreven, het eBook "Op weg naar jouw ideale vakantiehuis". Download het gratis en ga aan de slag!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!