De Nederlandse Markt voor Recreatiewoningen - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • De Nederlandse Markt voor Recreatiewoningen

De Nederlandse Markt voor Recreatiewoningen

De dynamiek in de markt voor recreatiewoningen is weer enorm toegenomen:

Het afgelopen jaar steeg de vraag met maar liefst 15% en werden 4.330 recreatiewoningen verkocht. De gemiddelde transactieprijs nam met 6% toe naar 148.450 euro, maar blijft daarmee wel iets meer dan 20.000 euro onder de gemiddelde prijs van topjaar 2008.

De vraag naar vakantiewoningen zal de komende jaren toenemen, terwijl het aanbod afneemt door sanering en transformatie van parken en weinig tot geen nieuwbouwproductie (behalve in Zeeland). Dit heeft prijsstijgingen tot gevolg.

In de noordelijke regio’s (Drenthe, Friese en Overijsselse Meren, Salland en Twente) zijn de woningprijzen nauwelijks gestegen. Er zijn wel veel meer woningen verkocht dan in 2016. Nu al is te zien dat het aanbod in 2018 lager uit zal vallen, terwijl de vraag nog steeds toeneemt. Daardoor zullen de vraagprijzen de komende jaren een stijgende lijn vertonen in deze regio’s.

Steeds meer mensen oriënteren zich op de koop van een tweede woning. Soms als investering, maar de meeste gaan voor de combinatie eigen gebruik en verhuur. Het beste van twee werelden. Inkomsten generen uit je bezit en er ook zelf lekker van genieten!

De consument wordt steeds kritischer. Vakantieparken spelen daarop in door een thema aan het park te koppelen of dagrecreatie zoals waterparken te creëren. Met name voor de verhuur is dat belangrijk. Daarnaast hebben een aantal parken juist bestaansrecht omdat ze geen ‘toeters en bellen’ hebben, maar vooral rust bieden in het hectische bestaan van de eigenaren. Niets is zo ontspannend als niets hoeven…

Dus ben je op zoek naar een vakantiehuis, wacht dan niet te lang met kopen. Nu kun je nog voor een redelijke prijs een mooie vakantiewoning scoren!

Download het NVM-rapport “De Nederlandse Markt voor Recreatiewoningen 2018”

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!