Op zoek naar jouw ideale vakantiehuis - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • Op zoek naar jouw ideale vakantiehuis

Op zoek naar jouw ideale vakantiehuis

Je hebt het al vaker gedacht: Als ik nou eens een vakantiehuis ga kopen? Je surft eens wat op internet, vraagt hier en daar informatie aan en daar blijft het dan weer bij. Omdat je het druk hebt op je werk of omdat er andere dingen op je pad komen, die jouw aandacht opeisen. Zo nu en dan komt de gedachte aan een eigen vakantiehuis weer boven.

Misschien is het nu wel de tijd om je dromen om te zetten in daden! Maar dan vraag je je weer af waar je moet beginnen en hoe je het aan moet pakken. Zomaar een beetje in het wilde weg zoeken, helpt niet echt om je te motiveren. Daarom geef ik je de eerste vier stappen uit mijn eBook: "Op weg naar jouw ideale vakantiehuis". Met als ondertitel: Vermijd de 6 grootste valkuilen. Valkuilen? Zijn die er dan? Nou en of! Je zou niet de eerste zijn die in één van deze valkuilen trapt.

Dit zijn de 6 grootste valkuilen:

  1. Je hebt een vakantiehuis gekocht om er lekker zelf van te genieten en nu blijken er nog verhuurverplichtingen op te zitten…
  2. Je hebt je niet goed verdiept in de overeenkomsten die bij het koopcontract horen. Te laat kom je erachter dat er duizenden euro’s parkkosten per jaar bijkomen...
  3. Je hebt een vakantiewoning gekocht om een groot gedeelte van het jaar te verhuren en de verhuurorganisatie blijkt niet goed te functioneren…. Dan is het heel zuur om te ontdekken dat de huuropbrengsten, waar je opgerekend had, niet blijken te kloppen.
  4. Je hebt de ideale vakantiewoning gevonden… Na de koop blijkt pas dat de sfeer op het park heel anders is dan je gedacht had….
  5. Je hebt iets te snel “Ja!” gezegd tegen dat schattige huisje, dat een bouwval blijkt te zijn. 
  6. Je hebt niet vooraf je maximale budget vastgesteld. Het stulpje dat jouw ideale vakantiehuis lijkt te zijn, valt toch “iets duurder” uit dan gedacht.

Hoe je je zoektocht het beste kunt beginnen? Dit zijn de eerste vier stappen die je moet zetten, voordat je op internet gaat surfen:
STAP 1: Wat wil je besteden? Bepaal vooraf wat jouw budget is en houd je daar aan. Dan behoed je jezelf voor financiele uitglijders.
STAP 2: Wat is het doel van jouw vakantiewoning? Vooraf je doel bepalen geeft duidelijkheid. Want de eisen die je stelt aan een huis dat je gaat verhuren zullen anders zijn dan wanneer je van plan bent het huis voor jezelf te gebruiken.   
STAP 3: Welke eisen stel je aan een vakantiehuis? Bedenk wat voor jou belangrijk is en maak een lijstje van je eisen en wensen, waarmee je straks gericht op zoek kunt.
STAP 4: In welke regio zoek je een vakantiehuis? Bepaal eerst of je in Nederland op zoek gaat of in het buitenland. Maak daarna een keuze voor een regio. Die keuze kun je bepalen op basis van toeristische mogelijkheden -vooral als je voor de verhuur gaat kopen- of op basis van de omgeving waarin je je lekker voelt, bijvoorbeeld in de natuur, aan zee, in de bergen. 

Als je nu op een rij hebt, wat je zoekt, waar en voor hoeveel geld, kan jouw zoektocht beginnen!
Wil je weten hoe je verder gaat? Download dan gratis het eBook "Op weg naar jouw ideale vakantiehuis" en doe er je voordeel mee. 
Wil je liever persoonlijke hulp van mij? Ook dat kan natuurlijk.
Klik hier voor de mogelijkheden. Of bel / mail mij gewoon even!

Ik wens je in ieder geval heel veel succes bij het vinden van jouw ideale vakantiehuis!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!