5 topredenen om een vakantiehuisje te kopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • 5 topredenen om een vakantiehuisje te kopen

5 topredenen om een vakantiehuis te kopen 

Gaat je hart sneller kloppen wanneer je aan een vakantiehuis denkt? Een chalet in de Ardennen, helemaal van jou alleen?

Of een knusse recreatiewoning in het zuiden van Frankrijk, waar je met volle teugen van de zon kunt genieten? Of een vakanatiehuis gewoon in Nederland op minder dan 2 uur rijden van je eigen huis. Lekker elk weekend erop uit en bijtanken.
Maar misschien twijfel je nog. Het is nu eenmaal een flinke investering. En is het dat wel waard, vraag je je wellicht af. Twijfel niet langer en laat je overtuigen door deze 5 redenen om een vakantiehuis te kopen! 

1. Thuis op reis!

Je eigen vakantiehuis, dat is een plek waar je je honderd procent thuis voelt, terwijl je toch honderden kilometers van huis bent. Je hebt er je eigen spullen en hebt de vakantiewoning volledig ingericht naar je eigen smaak. Het spreekt voor zich dat je met een vakantiehuisje veel minder voorbereidingen hoeft te treffen, wanneer je op vakantie gaat: de meeste spullen heb je al, je kent de streek na verloop van tijd door en door, en weet er perfect waar je wat kunt kopen en waar je bijvoorbeeld lekker uit eten kunt gaan.Kijk maar eens naar dit charmante vakantiehuisje in Twente!

2. Ideaal voor feestjes en bijeenkomsten
Bovendien is een tweede verblijf de ideale locatie om familiefeesten te organiseren. Want, zeg nu zelf, wat gaat er boven een romantisch huwelijksfeest te midden van je eigen stukje olijfboomgaard in de Provence? Of een weekend een familiereünie met een golfclinic in het Drents Friese Wold?
 
 
3. Bezorg uw kleinkinderen fantastische jeugdherinneringen
Deze reden vergt wellicht enige uitleg; Veel mensen denken me weemoed terug aan de vakanties in hun jeugd met of bij opa en oma.  Kinderen vinden het geweldig om met hun grootouders een vakantie door te brengen. 
En opa en oma vinden het heerlijk om hun kleinkinderen lekker te verwennen en samen veel plezier te maken in de vakantie. Een goed voorbeeld hiervan is dit unieke vakantieplekje in Rheezerveen. De fotocollage in de hal van de bungalow getuigt van vele jaren pret op deze plek. De kindertjes van toen zijn nu tieners en kijken met veel plezier terug op de tijd die ze hier met opa en oma doorbrachten!
 
4. Huurinkomsten
Veel eigenaars van een vakantiehuisje kiezen ervoor om hun vastgoed te verhuren wanneer ze er zelf niet verblijven. Op die manier genereert hun vastgoed inkomsten, die de initiële investering een pak draaglijker maken en helpen om eventuele leningen sneller af te betalen. Zeker als je huis op een vakantiepark staat heb je er zelf geen omkijken naar. De verhuurorganisatie regelt alles voor je: van huurders vinden tot schoonmaak en sleuteloverdracht. En als de huurders een vraag of klacht hebben, wordt jij niet gebeld, maar gaan ze naar de parkreceptie!

5. Toekomstgerichte investering
Leveren je spaarcentjes op de bank amper wat op? Het is een bekend probleem. Door te investeren in vastgoed, laat je je spaargeld veel beter renderen. Bouwgrond, huizen en appartementen verliezen hun waarde niet zomaar, maar worden gestaag duurder. Koop je nu een vakantiehuis, dan is de kans groot dat je het over vijf, tien of twintig jaar met een mooie winstmarge opnieuw kunt verkopen. Koppel dat aan de huurinkomsten en/of het geldt dat je uitspaart door niet langer vakantiehuisjes te moeten huren, en je ziet een schitterende investering!
 
Wij bieden een veelzijdig aanbod aan vakantiehuizen. Zit jouw droomhuis er niet bij? Laat het ons weten en we gaan voor je op zoek!

Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon Buitenleven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 14 dagen ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

 

 

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!