Vakantiehuis: investering of tweede thuis? - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • Vakantiehuis: investering of tweede thuis?

Vakantiehuis: investering of tweede thuis?

Iedereen wil lekker leven, geen zorgen, geen stress. Helaas zit de wereld zo niet in elkaar. Een manier om je leven te veraangenamen is een tweede huis. Lekker relaxen in het weekend, de sores van je af laten glijden en even niets hoeven. Dat is voor veel mensen al een heerlijke gedachte. Want we moeten zoveel tegenwoordig. En wat is er lekkerder dan niets hoeven?

Wakker worden van het geluid van de vogels, tot rust komen in de natuur, uren fietsen zonder mensen te zien, sportief bezig zijn, een drankje en een hapje. Na zo’n weekend kom je herboren thuis en kun je er weer even tegen. 

Of als slimme investering: De kranten staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is historisch laag, dus is het verstandig om je geld elders te investeren. Dat kan, vooral in een vakantiehuis . Stenen blijven immers waardevast.

Waarom zou je een vakantiehuis willen kopen?

  • Als investeringsobject:

Nu de rente historisch laag staat, kun je je spaargeld beter investeren in “stenen”. Onroerend goed blijkt door de jaren een solide belegging. De verwachting is dat de vraag naar vakantiewoningen de komende jaren alleen maar toeneemt, waardoor de prijzen zullen stijgen. Als dat geen goede reden is om nu een vakantiewoning te kopen...

Via het park kan de woning dan verhuurd worden. De verhuurorganisatie regelt alles voor je. Je betaalt daarvoor een bedrag aan provisie, maar hebt er zelf dan ook geen omkijken naar. En in periodes dat  het huis niet verhuurd ik, kun je zelf lekker een paar dagen weg. Of je blokt af en toe het huis voor jezelf. Je hebt zo het beste van twee werelden: een slimme investering. Bijvoorbeeld in Vakantiepark 't Hooge Holt, Landgoed het Grote Zand, Natuurdorp Suyderoogh en Bospark Lunsbergen    

  • Als verhuurobject.

Als je in een mooie omgeving woont, waar je heerlijk van de natuur kunt genieten en je gunt mensen uit de Randstad ook die ervaring. Je bent gastvrij en ontmoet graag nieuwe mensen? Dan kun je in de buurt een vakantiewoning kopen, die je zelf kunt verhuren. Dat mag lang niet op alle parken (bijna nooit zelfs), maar er zijn vakantiewoningen te koop, waar je dat uitstekend kunt doen. Voor de marketing kun je je dan bij een verhuurorganisatie als Belvilla, Novasol or Eurorelais aansluiten. Zij maken reclame, doen de boekingen en u ontvangt de gasten. Bijvoorbeeld in Hoge Hexel of in Rheezerveen   

  •      Als relaxobject.

Neem af en toe tijd voor jezelf: zet je verstand op nul en je blik op oneindig: er gaat een wereld voor je open!

We hebben het allemaal druk, druk, druk tegenwoordig. Is het niet met werk, dan wel met sportclubs en sociale verplichtingen. Niet allemaal even naar, integendeel zelfs, maar soms heb je het idee dat je jezelf voorbij loopt of achter jezelf aanholt. Dan is het tijd voor ontspanning. Natuurlijk kun je dan een weekendje weg boeken. Maar als je vaker wilt “ontsnappen” aan de dagelijkse sleur, dan is het best een idee om een vakantiehuis te kopen, zodat je ook niet iedere keer je koffer hoeft te pakken en al relaxt van huis vertrekt. Bijvoorbeeld op Buitenplaats De Hildenberg of Natuurpark Suyderoogh.   

  •         Als tweede thuis.

Er zijn nog steeds mensen die denken dat “vakantiehuisjes” net iets luxer zijn dan kamperen, maar waar het toch behelpen is. Dat gold in de jaren 50, toen het überhaupt als een luxe was, als je een vakantiehuisje bezat.

Vakantiewoningen doen nu niet meer onder voor “eerste woningen”, want  de tweede woning neemt steeds meer de functie van de eerste woning over, dus worden hoge eisen gesteld aan afwerking en luxe. De woningen staan bovendien ook nog eens in een heerlijk rustige, natuurlijke omgeving!

Om je echt thuis te voelen in je tweede huis, kun je dit naar eigen smaak inrichten, je eigen fietsen en golftassen laten staan en soms ook nog je boot afmeren aan je eigen steiger. Bijvoorbeeld op Buitenplaats De Hildenberg of Golf- en villaresort Harderwold.     

Wat jouw motivatie ook is, er is voor elk wat wils. Heb je hulp nodig bij je zoektocht of oriëntatie? Het eBook "12 stappen naar uw ideale vakantiehuis" biedt een goede handleiding. 

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!