Als je op internet een aantal vakantiewoningen hebt gevonden, die interessant genoeg zijn om te bekijken, is het slim om ook te ontdekken 

of het park aanspreekt. Ik raad je aan eens een bezoek aan een paar parken te brengen. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden om een huis te huren en laat je informeren over activiteiten op het park en uitjes in de omgeving. Kun je gelijk ervaren of je vriendelijk en hulpvaardig te woord wordt gestaan!

Ga eens koffie drinken of lunchen in het restaurant en praat met mensen die er vakantie vieren. Zo krijg je een indruk van de sfeer op het park en de ontspanningsmogelijkheden.
En loop gewoon eens rond. Wat vind je van het park? Hoe liggen de woningen t.o.v. elkaar, hoever liggen ze van elkaar af? Is er een centrumgebouw met alle voorzieningen of liggen de sportvelden verspreid over het park. Is er veel te doen of is het juist heel rustig?

Dan blijkt al snel of je je op je gemak voelt. Voelt het goed, dan zijn de huizen een nadere bestudering waard. Maak pas een afspraak voor een bezoek aan een vakantiehuis als je zeker weet dat dit park bij jou past. Het is zonde van jouw tijd en die van de makelaar als je een afspraak maakt op een park dat je niet kent en bij de ingang al denkt: dit wordt hem niet….

Trek genoeg tijd uit voor een bezichtiging: Kijk op je gemak rond in de woning. Ga eens rustig op de bank zitten en neem de woonkamer en het uitzicht in je op. Voldoen de keuken en de badkamer aan jouw eisen? Zijn de slaapkamers groot genoeg? Is er voldoende bergruimte? En let op al die andere zaken die jij belangrijk vindt!
Beoordeel –voor zover je dat kunt- hoe de bouwkundige staat van de woning is. Soms laat de verkoper een bouwkundig rapport maken. Is dat er niet en twijfel je, schakel dan een bouwkundige in. Er zijn gespecialiseerde bureaus voor, maar een familielid of vriend met kennis van zaken, kan ook.
Ga eens in de tuin zitten en laat de omgeving op je inwerken. Wat hoor je allemaal? Is er een snelweg vlakbij en hoor je de auto’s voorbij zoeven of hoor je vogels fluiten? Wat is de afstand naar de buren, hoe groot is de kans dat je hun gesprekken letterlijk kunt volgen (en zij dus jouw gesprekken!)?
 
En dan is daar die klik: dat ene huis, dat moet het worden…

(Alle 12 stappen naar uw ideale vakantiewoning staan beschreven in het eBook, dat je kunt downloaden.)

Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor het Buitenleven Recreatienieuws. Elke 14 dagen ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.


 

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!