Vakantiewoning en het nieuwe werken - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • Vakantiewoning en het nieuwe werken

Vakantiewoning en het nieuwe werken

De aanhoudend lage rente zorgt ervoor dat meer mensen de blik op vastgoed richten. Een tweede woning als investering is immers een uitstekend alternatief voor sparen en beleggen. 

Maar ook als vakantieverblijf biedt een tweede woning heel wat voordelen, die ook rekening houden met recente maatschappelijke trends zoals het nieuwe werken en de in dit tijdperk van “het internet der dingen” toenemende nood aan de “verbinding tussen mensen.” 

Vakantie zonder zorgen

De voordelen van het kopen van een tweede woning liggen op velerlei vlak. In de eerste plaats kunnen de bezitters van een tweede woning  meer genieten van hun vakantie(s).
Wie vaak naar dezelfde regio op vakantie gaat en daar een huis koopt, kan er van dat huis een echte tweede thuis maken, zich echt in de regio integreren en er ook nieuwe vrienden maken. Bij het huren van een vakantiewoning daarentegen, is er van een tweede thuis of van integratie in een regio waar vakantiegangers van houden geen sprake. Daarvoor is de verblijfstijd te kort.

Reizen wordt door het bezit van een tweede woning ook een stuk gemakkelijker want er moet minder bagage mee. De vakantiestress neemt sterk af of wordt zelfs helemaal onbestaande. Terwijl het anders altijd weer een vraagteken is of ouders of grootouders die met kinderen en kleinkinderen op vakantie willen, wel een huurwoning zullen vinden die aan alle verwachtingen beantwoordt, valt die onzekerheid helemaal weg.  En wie over een eigen vakantiewoning beschikt kan ook gemakkelijker inspelen op ingevingen van het moment om in zijn eigen tweede thuis een weekje of zelfs maar enkele dagen vakantie te nemen. Zo is het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om te profiteren van plotse promoties van touroperators.

Het nieuwe werken

Een tweede woning sluit ook aan bij het zogenaamde nieuwe werken dat inhoudt dat steeds meer mensen tijds- en plaatsonafhankelijk kunnen werken. 
Ze kunnen dus ook buiten het zomerseizoen, als de reiskosten lager zijn, in hun tweede verblijf aan de slag gaan en er hun werk combineren met rust, genieten en eventueel ook veel zon. Steeds vaker hoor je ook dat mensen zich een week op een specifiek project moeten kunnen concentreren, zonder daarbij hinder te ondervinden van alles wat dagelijkse sleur heet. In een tweede woning is dat perfect mogelijk. Ook met een klein team naar de tweede woning trekken van één van de teamleden is goed voor de creativiteit en de productiviteit.

Menselijke verbondenheid met vrienden aanhalen

In een tijd waarin we het steeds vaker over Internet of Things hebben, voelt iedereen ook steeds nadrukkelijker de nood aan verbondenheid tussen mensen. Die verbondenheid tot stand brengen met echte vrienden is in het Facebooktijdperk goed mogelijk met een tweede woning. In elk interview met Rode Duivel Dries Mertens of zijn vrouw Kat Kerkhofs staat te lezen dat ze in het zonnige Napels voortdurend vrienden ontvangen en dat ze daarmee zichzelf en hun vrienden enorm veel plezier doen. Welnu, eigenaars van een tweede woning kunnen ook zichzelf dat plezier gunnen en hun vrienden een onbetaalbaar “waw-gevoel” bezorgen door er voor enkele dagen die vrienden uit te nodigen en zo de menselijke verbondenheid tot stand te brengen waar we allemaal zo naar hunkeren.

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!