4 Redenen om een vakantiehuis in Nederland te kopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • 4 Redenen om een vakantiehuis in Nederland te kopen

4 Redenen om een vakantiehuis in Nederland te kopen

Een aantal jaren geleden kochten Nederlanders vaak een tweede huis in Frankrijk of Spanje. Nu zien we de trend dat het 2e huis veel vaker in Nederland staat. Dat heeft zo zijn voordelen. Wij geven u 4 redenen om in Nederland een vakantiehuis te kopen.

1. Makkelijk te bereiken
Even onthaasten wanneer u maar wilt. Dat kan als u een vakantiehuis in Nederland heeft. Er hoeft niet van alles gepland te worden. Dat alleen geeft al een relaxed gevoel! Door de relatief korte afstand kunt u spontaan besluiten er even tussen uit te gaan. Als u op vrijdagmiddag besluit om weg te gaan bent u maximaal 2 uur later op een plek waar de hectiek van alle dag geen vat op u krijgt. Heerlijk uitrusten en bijtanken: U komt als herboren thuis.  En u hoeft tegenwoordig ook niet meer in te boeten op luxe: De “vakantiehuisjes”, zoals ze nog door veel mensen genoemd worden, zijn intussen volwaardige woningen geworden Sommige vakantiewoningen hebben zelfs een sauna en een open haard! 

2. Keuze in landschap
Nederland heeft een grote verscheidenheid aan landschappen. Voor rustzoekers zijn er de bossen en heidevelden, waar je uren kunt fietsen zonder andere mensen tegen te komen. 
De watersportliefhebbers kunnen zich uitleven op de vele meren. Een jachthaven maakt dan vaak onderdeel uit van het park of u heeft zelfs uw eigen aanlegsteiger!
Bent u graag aan zee? Dan zoekt u de Noord- en Zuidhollandse en Zeeuwse kust op. Lekker door de  duinen fietsen of een lange strandwandeling maken, bij de eerste zonnestralen genieten bij een strandtent.
Golfers voelen zich thuis wanneer er golfbaan in de buurt is. Er zijn zelfs parken met een golfbaan voor de deur!

3. Geen taalbarrière
De koopprocedure van een vakantiehuis is dezelfde als van een ‘gewoon’ huis.  Dat vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk: u heeft niet met buitenlandse wetten en regels te maken en dan ook nog eens in een andere taal. Ook al heeft u een talenknobbel, het juridisch taalgebruik in Nederland is al moeilijk genoeg, laat staan dat u contracten in een buitenlandse taal moet lezen én begrijpen! Bovendien 

4. Goede verhuurmogelijkheden.
De meeste vakantiehuizen in Nederland staan op recreatieparken met voorzieningen.  Dat maakt het makkelijk om de woning te verhuren als u er zelf geen gebruik van maakt. Een verhuurorganisatie neemt u al het werk uit handen. U betaalt er weliswaar een vergoeding voor, maar u heeft er dan ook geen omkijken naar. 
De combinatie eigen gebruik en verhuur komt veel voor. U heeft dan het beste van twee werelden: u investeert uw geld én u kunt zelf vaak genieten van uw investering. 

Hebben wij uw ideale vakantiehuis niet in verkoop? Wij helpen u graag bij het zoeken en vinden. 

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!