Bezint eer ge begint - BuitenLeven Recreatiemakelaar

Bezint eer ge begint

U denkt er wel eens aan om een vakantiehuis te kopen. Omdat u mensen kent die enthousiaste verhalen vertellen over hun vakantiewoning of misschien wel om iets leukers met uw geld te doen, dan op de spaarrekening te laten staan. Maar hoe pak je dat aan?

Wat zijn de valkuilen? Zijn er eigenlijk wel valkuilen? In uw vriendenkring hoor je nooit over obstakels of missers. Je hoort alleen de succesverhalen. Heel soms hoor je iemand zeggen: “de volgende keer zou ik het anders aanpakken”. De programma’s op tv beloven gouden bergen en hoge rendementen. Maar klopt dat wel?

Er zijn wel degelijk valkuilen:

  • U hebt de ideale vakantiewoning gevonden… Na de koop blijkt pas dat de sfeer op het park heel anders is dan u gedacht had….
  • U hebt zich niet goed verdiept in de overeenkomsten die bij het koopcontract horen. Te laat komt u erachter dat er duizenden euro’s parkkosten per jaar bijkomen...
  • U hebt een vakantiewoning gekocht om een groot gedeelte van het jaar te verhuren en de verhuurorganisatie blijkt niet goed te functioneren…. Dan is het heel zuur om te ontdekken dat de huuropbrengsten, waar u opgerekend had, niet blijken te kloppen.
  • U hebt iets te snel “Ja!” gezegd tegen dat schattige huisje, dat een bouwval blijkt te zijn.
  • U hebt niet vooraf uw maximale budget vastgesteld. Het stulpje dat uw ideale vakantiehuis lijkt te zijn, valt toch “iets duurder” uit dan gedacht.
  • U hebt een woning gekocht om lekker zelf van te genieten en nu blijken er nog verhuurverplichtingen op te zitten…

Om u te behoeden voor deze en anders misstappen adviseren wij u goed na te denken over de aanschaf van een vakantiehuis.
Als u de antwoorden op deze 3 vragen heeft gevonden, kunt u met een gerust hart beginnen aan uw zoektocht.

  1. Wat wilt u besteden? Bepaal uw maximale budget en houdt u daar ook aan.
  2. Welke eisen stelt u aan een vakantiehuis? Zet voor uzelf op een rij waaraan uw ideale vakantiehuis moet voldoen. Dit kunt u globaal doen als u nog niet zo goed weet wat er mogelijk is. Maar u kunt het ook heel gedetailleerd doen als u precies weet wat u zoekt en wat u wilt.
  3. Waar zoekt u een vakantiehuis? De regio of de plaats is natuurlijk ook heel bepalend voor de start van uw zoektocht. Als u een vakantiehuis zoekt om zelf van te genieten, wilt u zich thuis voelen in de regio. Als u een vakantiewoning als belegging zoekt, is een regio waar veel toerisme is, waarschijnlijk een must.

Een zorgvuldig samengesteld zoekprofiel is het halve werk!

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag bij uw zoektocht en het vinden van uw ideale vakantiehuis!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!