3 Goede redenen om nu een vakantiehuis te kopen - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • 3 Goede redenen om nu een vakantiehuis te kopen

3 Goede redenen om een vakantiehuis te kopen

De zomervakantie is weer voorbij, we gaan ons voorbereiden op de herfst. Herfst? 

Ja, je zou het niet zeggen met deze heerlijke temperaturen, maar voor je het weet gaan de bladeren weer vallen.
Voor veel mensen aanleiding om er nog lekker even uit te gaan. Hoe leuk zou het zijn om dat in in je eigen vakantiehuis te doen? 
We geven uw 3 goede redenen om nu een vakantiewoning te kopen:

1. De rente op spaarrekeningen is historisch laag

Nog nooit is de rente op spaarrekeningen zo laag geweest. Kregen we jaren terug nog gemakkelijk 7% op een spaarrekening, nu mag je blij zijn met 1%. Vaak is het nog minder en het lijkt erop dat zelfs negatieve rente een feit gaat worden.

De belastingdienst belast uw vermogen nog steeds met 4%. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te snappen dat sparen niet meer rendabel is. Een mooi alternatief kan dan een vakantiewoning zijn, u belegt uw geld op een veilige manier en u kunt zelf genieten van uw belegging!

2. “Stenen” zijn een waardevaste belegging

Hoewel de afgelopen jaren anders hebben laten zien, wordt vastgoed nog steeds beschouwd als een waardevaste belegging. Door de crisis waren woningen zo’n 20% in waarde gedaald, maar de stijging is alweer ingezet. In 2015 lagen de prijzen alweer op het niveau van 2008 (het begin van de crisis).

De verwachting is dat de vraag naar vakantiewoningen de komende jaren alleen maar toeneemt, waardoor de prijzen zullen stijgen. Als dat geen goede reden is om nu een vakantiewoning te kopen...

3. Bezorg uw kleinkinderen fantastische jeugdherinneringen. 

Deze reden vraagt wellicht enige uitleg:
Veel mensen denken met weemoed terug aan de vakanties in hun jeugd met of bij opa en oma. Kinderen vinden het geweldig om met hun grootouders een vakantie door te brengen. En opa en oma vinden het heerlijk om hun kleinkinderen lekker te verwennen en samen veel plezier te maken in de vakantie.

Een goed voorbeeld hiervan is het unieke vakantieplekje in Rheezerveen. De fotocollage in de hal van de bungalow getuigt van vele jaren pret op deze plek. De kindertjes van toen zijn nu tieners en kijken met veel plezier terug op de tijd die ze hier met opa en oma doorbrachten!

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!