Gisteren de uitzending van Radar gezien? - BuitenLeven Recreatiemakelaar
  • Home
  • Blog
  • Gisteren de uitzending van Radar gezien?

Gisteren de uitzending van Radar gezien?

De markt van recreatiewoningen ligt onder vuur. In januari publiceerde de Telegraaf een artikel met als kop “vakantiehuis vaak domper”. In februari plaatste Pretwerk.nl een artikel, waarin hoge rendementsbeloften kritisch onder de loep genomen en genuanceerd worden. En gisteren de uitzending van Radar, waarin kopers van Europarcs en Droomparken vertelden over hun negatieve ervaringen. 

Jammer dat partijen als Europarcs en Droomparken de markt van recreatiewoningen in een negatief daglicht stellen. Gelukkig zijn er ook veel goede, eerlijke makelaars die hun klanten serieus nemen en respectvol behandelen.
Als makelaar heb je de plicht potentiële kopers goed te informeren: mensen die geld willen investeren in een vakantiewoning zijn geen professionele beleggers. Geef belangstellenden de tijd om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, zodat ze een weloverwogen beslissing kunnen nemen. Je hebt als makelaar meer aan tevreden kopers, die als ambassadeurs voor je bedrijf werken.Ontevreden kopers vertellen hun verhaal aan iedereen die het maar horen wil, en dat kan nooit goed zijn voor je bedrijf. Ga als makelaar niet voor korte termijn succes, maar ga voor de langere termijn!

Het imago dat van recreatieparken geschetst werd, verdiend ook enige nuance. De “dictatuur” zoals bij Europarcs en Droomparken geldt zeker niet voor elk park.
Op de meeste parken is een Vereniging van Eigenaren actief, die namens de eigenaren contracten sluit met een verhurende partij en contracten voor onderhoud e.d. Als eigenaar kun je dus meebeslissen over belangrijke zaken. Wanneer je op zoek gaat naar een bestaande woning, zijn een heleboel zaken al duidelijk: het parkreglement en de statuten van de VvE zijn in te zien. Als de makelaar je vooraf hierover informeert, ook over de behaalde rendementen, wanneer je de woning voor verhuur beschikbaar stelt, weet je waar je aan toe bent, als je de koopbeslissing neemt.

De rendementen zijn inderdaad niet zodanig, dat je slapend rijk wordt! Maar is dat je streven? Of wil je genieten van je spaargeld, door een vakantiehuis te kopen om lekker te relaxen in een omgeving die rust uitstraalt en waar de stilte bijna hoorbaar is? Als je dat weet te combineren met verhuur, zodat de kosten gedekt zijn, is de koop van een vakantiewoning zo gek nog niet.

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? Bekijk het huidige aanbod!

Bekijk het actuele aanbod

Interessante artikelen: 

 Wil je elke nieuwe blog gratis in je mailbox? Meld je dan aan voor Buitengewoon BuitenLeven, tips en inspiratie bij de koop van een vakantiehuis. Elke 3 weken ontvang je dan het blog, tips, adviezen en interessante informatie over de aanschaf van een vakantiewoning.

Trap niet in één van de valkuilen bij de koop van een vakantiehuis

Download gratis het eBook en ga stap voor stap op weg naar jouw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!