Ter Zake tweede huis

TerZake - Tweede huis 

In tijden van bloeiende economie en historisch lage spaarrente gaan steeds meer mensen op zoek naar zaken die een combinatie van plezier en rendement in zich verenigen. Recreatief vastgoed is zo’n populaire investering en TerZake onderzoekt de stand van zaken in die markt. Uit de verhalen van branchevereniging NVM, projectontwikkelaars, tweedehuizenbezitters, een adviseur in de vrijetijdssector en andere betrokkenen rijst het beeld op van een snel groeiende markt.

Hieronder vindt u de artikelen die in de printversie van TerZake – Tweede Huis verschenen. Daarnaast kunt u hier de pdf downloaden.

TerZake is een bijlage van Media Lab en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Elsevier Weekblad. De thematiek komt tot stand op basis van wensen van adverteerders en de artikelen worden door onafhankelijke journalisten gemaakt.   

Lees meer

Ga op ontdekkingstocht

Ga op ontdekkingstocht in de regio

Met de vakantie achter de rug vragen mensen zich af hoe het zou zijn als ze hun eigen vakantiehuis hebben i.p.v. er een te huren. De eerste vraag die je moet beantwoorden is: waar wil je een vakantiewoning kopen? In Nederland of in het buitenland? Vervolgens ga je een regio kiezen: wil je een woning aan zee of juist in een bosrijk gebied met veel fietsmogelijkheden? Moet er een golfbaan voor de deur zijn of een meer waar je boot aan je eigen steiger kan? Ook de afstand en bereikbaarheid kan een rol spelen bij het bepalen van je regio.

Lees meer

Komkommertijd of breaking news?

Komkommertijd of breaking news?

Vorige week berichten alle media over de verkoop van vakantiehuizen. Aanleiding was het jaarlijkse rapport van de NVM over de recreatiewoningmarkt. Sommigen belichten een geheel eigen invalshoek wat tot onderscheidende en verfrissende artikelen leidt. Ik heb ze op een rij gezet. Klik op de tekst om het artikel te lezen.

De NRC kopt: Amsterdamse toestanden op Texel.

RTL-Z waarschuwt voor de risico’s en heeft een reportage met als titel: De Wadden, het Amsterdam van de vakantiehuizenmarkt.

Het AD ging op zoek naar nostalgische vakantiehuisjes

Lees meer

IK BEN OP ZOEK NAAR...

Ik ben op zoek naar….

Iedereen die spaargeld heeft, een erfenis krijgt of lijfrente die vrij komt, zal vroeg of laten moeten bedenken wat hij met zijn geld gaat doen. Want tja, die spaarrekening levert nauwelijks nog iets op. Sterker nog, als we zo doorgaan moet er rente betaald worden. Dat kan niet de bedoeling zijn. En zo’n erfenis, daar wil je toch iets leuks mee doen?  En voor een lijfrentepolis had je destijds misschien wel een bestemming, maar die is wellicht niet meer van toepassing.
Hoe dan ook, je bent op zoek naar een goede, zinvolle of misschien wel frivole bestemming voor je geld.

Een vakantiehuis is dan een goede keuze. Je kunt er veel kanten mee op: lekker relaxen in het weekend, verhuren, of een combinatie van beiden.

Lekker relaxen

Lees meer

Met een vakantiewoning de wereld aan je voeten!

Met een vakantiewoning de wereld aan  je voeten!

De voorstanders van een eigen vakantiehuis vinden het erg prettig dat ze niet steeds weer een koffer in hoeven pakken als ze een weekend weg willen. Kleding, toiletspullen en bijvoorbeeld kruiden kun je laten staan in je vakantiehuis. Spontaan denken: “het is nu mooi weer, we gaan het weekend er even tussen uit” kunnen deze mensen gemakkelijk doen.  Ze weten dat ze weer gaan genieten van de rust, de natuur, de sport, de ontspanning. Ze weten dat ze weer herboren thuis komen na een weekend “even niks hoeven”. Bovendien kun je gratis weg. Oké, je heb in je huis geïnvesteerd, maar het kost verder niks als je een weekend naar je huis gaat of een weekje gaat relaxen.

Lees meer

Vakantiewoning: investeringsobject of tweede thuis?

Vakantiewoning: investeringsobject of tweede thuis?

Iedereen wil lekker leven, geen zorgen, geen stress. Helaas zit de wereld zo niet altijd in elkaar. Een manier om je leven te veraangenamen is een tweede huis.

Lekker relaxen in het weekend, de sores van je af laten glijden en even niets hoeven. Dat is voor veel mensen al een heerlijke gedachte. Want we moeten zoveel tegenwoordig. En wat is er lekkerder dan niets hoeven? Wakker worden van het geluid van de vogels, tot rust komen in de natuur, uren fietsen zonder mensen te zien, sportief bezig zijn, een drankje en een hapje. Na zo’n weekend kom je herboren thuis en kun je er weer even tegen. 

Of als slimme investering: De kranten staan er bol van: de rente op spaarrekeningen is historisch laag, dus is het verstandig om je geld elders te investeren. Dat kan, vooral in een vakantiehuis . Stenen blijven immers waardevast.

Waarom zou je een vakantiehuis willen kopen?

  • Als investeringsobject:

Nu de rente historisch laag staat, kun je je spaargeld beter investeren in “stenen”. Onroerend goed blijkt door de jaren een solide belegging. De verwachting is dat de vraag naar vakantiewoningen de komende jaren alleen maar toeneemt, waardoor de prijzen zullen stijgen. Als dat geen goede reden is om nu een vakantiewoning te kopen...

Lees meer

VAKANTIEHUIS EN GROND: EIGENDOM OF (ERF)PACHT?

Vakantiehuis en grond: eigendom of (erf)pacht?

Als je een vakantiehuis koopt, wordt je niet altijd automatisch eigenaar van de grond. Er zijn parken en organisaties die recreatiewoningen verkopen, maar de grond zelf in eigendom houden.  Dat heeft consequenties voor de koopprijs. Die is natuurlijk veel lager zonder grond dan met grond. Voor de grond betaal je dan jaarlijks een huurprijs of erfpacht. 
Weeg voordat je gaat kopen de voor- en nadelen goed tegen elkaar af, zodat je weet waar je financieel aan toe bent.
In dit artikel neem ik de verschillende constructies onder de loep.

 

Vakantiehuis op huurgrond:
Deze constructie wordt vaak toegepast op campings. Het vakantiehuis is dan geen stenen huis, maar een chalet of stacaravan. In ieder geval verplaatsbaar.

Lees meer


BuitenLeven Recreatiemakelaar | info@uw-buitenleven.nl | 06-55 77 77 81 | Molenstraat 20, 7551 DC Hengelo
Copyright © 2017 BuitenLeven Recreatiemakelaar. Alle rechten voorbehouden.
×

Download het gratis eBook

Bent u op zoek naar een vakantiehuis en kunt u wel wat hulp gebruiken?
Met dit eBook gaat u stap voor stap op weg naar uw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen! 

Download het gratis eBook

Bent u op zoek naar een vakantiehuis en kunt u wel wat hulp gebruiken?
Met dit eBook gaat u stap voor stap op weg naar uw ideale vakantiehuis, zonder in één van de grootste valkuilen te trappen!